Terassin sisustus

Terassin sisustus on loistava tapa muuttaa ulkotilat tyylikkääksi ja kotoisaksi. Terassi on mahdollista sisustaa juuri oman maun mukaan, jolloin siitä tulee täydellinen paikka itselle ja perheelle. Sisustuksessa on tärkeää huomioida sekä esteettisyys, että käytännöllisyys. Sää ja muut ympäristötekijät on tärkeä ottaa huomioon sisustusta suunniteltaessa. 

Tärkeitä huomioitavia asioita terassin sisustuksessa ovat valaistus, istumapaikat ja kodikkuus. Terassilla, joka ei tunnu kodikkaalta, ei ole mukava viettää aikaa. Terassin koko vaikuttaa siihen, millaisen sisustuksen sinne voi luoda.

Terassin sisustuksessa ei pidä myöskään unohtaa persoonallisia yksityiskohtia. Omat harrastuksen ja mielenkiinnon kohteet voi tuoda esille. Tärkeää on luoda juuri itselle ja perheelle sopiva ajanviettopaikka.

Miten sisustaa oman kodin terassi?

Terassin sisustaminen voi tuntua vaikealta. Olemme luoneet listan ideoista, joiden avulla oman näköisen terassin luominen onnistuu helpommin. Eikun sisustamaan!

1. Paikka yhteisille ruokahetkille

Paikka yhteisille ruokahetkille scaled

Yhteiset ruokahetket ovat mahtava tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Terassille voi luoda paikan kesäiltojen ruokahetkille. Ruokapöydän ja tuolit voi asettaa terassille tai nurmikolle. Ei ole parempaa tapaa viettää laatuaikaa läheisten kanssa, kuin ruoanlaitto ja sen nauttiminen.


2. Rentoutumiseen varattu tuoli

Rentoutumiseen varattu tuoli

Terassin sisustukseen voi kuulua tuoli, jossa voi ottaa rennosti. Tuolissa voi lukea, kuunnella musiikkia tai vaikka nauttia luontoäänistä. Tuolista voi tehdä mukavan huopien ja tyynyjen avulla. Jos tavoitteena on luoda paikka rentoutumiseen, on siihen varattu tuoli erinomainen vaihtoehto!


3. Tunnelmalliset roikkuvat valot

Tunnelmalliset roikkuvat valot

Tunnelmallisten valojen avulla on mahdollista luoda kodikas terassin sisustus. Roikkuvat valot ovat kaunis lisä jokaiselle terassille. Valot voi asettaa esimerkiksi ruokapöydän päälle tai talon seinää vasten. Lämpimien valojen avulla terassille on mahdollista luoda lämmin sisustus. Roikkuvat valot ovat halpa tapa luoda ihana terassin sisustus!


4. Puutarhamainen tunnelma

Puutarhamainen tunnelma

Viherkasvit ja puutarhakalusteet ovat erinomaisia tapoja lisätä luonnonläheisyyttä ja viihtyisyyttä terassille. Esimerkiksi saniainen tai muratti voivat luoda kauniin vihreän verhon terassin seinämille tai katonrajaan. Puiset penkit, tuolit ja pöydät taas sopivat hyvin yhteen kasvien kanssa, ja ne voivat tuoda puutarhamaisen tunnelman terassille. Lisäksi erilaiset kukkaistutukset ja yrttiviljelmät voivat olla myös mainio tapa luoda viihtyisä terassin sisustus.


5. Kodikas terassi kynttilöiden ja huopien avulla

Kodikas terassi kynttiloiden ja huopien avulla

Kynttilöiden, tyynyjen ja huopien avulla voi luoda kodikkaan terassin sisustuksen. Huovat ja tyynyt tuovat pehmeyttä, kun taas kynttilät tuovat lämmintä valoa. Jos tavoitteena on luoda kodikas terassi, kannattaa näiden lisäämistä oman terassin sisustukseen harkita.


Veke tarjoukset 1

6. Unelmien grilli

Unelmien grilli

Grilli on paitsi käytännöllinen väline ruoanlaittoon ulkona, myös monipuolinen elementti, joka voi luoda tunnelmaa ja lisätä visuaalista kiinnostavuutta terassille. Erilaiset grillit, kuten esimerkiksi kaasugrilli, hiiligrilli tai savustuspönttö, tarjoavat vaihtoehtoja erilaisten ruokien valmistukseen ja voivat samalla olla osa terassin kokonaisuutta esimerkiksi erilaisten materiaalien, värien ja muotojen avulla.


7. Istumapaikka riipputuolilla

Istumapaikka riipputuolilla

Riipputuoli on hauska tapa lisätä istumapaikkoja terassille. Riipputuoli on myös erinomainen tapa luoda rentouttava ilmapiiri ja lisätä mukavuutta terassille. Se tarjoaa erilaisen istumakokemuksen kuin perinteinen tuoli tai sohva ja voi olla erinomainen vaihtoehto esimerkiksi rentoutumiseen kirjan kanssa. Riipputuoleja on saatavilla useissa eri tyyleissä ja väreissä, joiden joukosta löytyy varmasti sopiva oman kodin terassille.


8. Kodikas terassi sisustuselementtien avulla

Kodikas terassi sisustuselementtien avulla

Matot ja tyynyt ovat erinomaisia sisustuselementtejä, kun halutaan luoda kodikas terassin sisustus. Matto voi toimia hyvänä alustana ulkona ruokailulle, kun taas tyynyjen avulla voidaan helposti lisätä väriä ja tekstuuria. Erikokoisia ja -värisiä tyynyjä voi yhdistellä, jotta haluttu tunnelma saavutetaan. On tärkeää valita ulkokäyttöön sopivat materiaalit, jotka kestävät erilaisia sääolosuhteita.


Veke tarjoukset 1

9. Minimalistiset kalusteet modernin ilmeen luomiseksi

Minimalistiset kalusteet moderni ilmeen luomiseksi

Minimalistiset kalusteet ovat erinomainen valinta, kun halutaan luoda moderni terassin sisustus. Nämä kalusteet korostavat yksinkertaisia muotoja ja niissä on käytetty moderneja materiaaleja. Tämä luo raikkaan ja selkeän ilmeen, joka sopii hyvin moderniin arkkitehtuuriin. Kalusteiden tulee olla myös mukavia istua ja käyttää, jotta niissä on helppo rentoutua.


10. Väriä ja eloa kukkien avulla

Varia kauniilla kukilla

Kukat ovat loistava tapa piristää terassin sisustusta. Kukat tuovat terassille luonnollista kauneutta ja väriä, ja niiden avulla voi helposti luoda haluttua tunnelmaa. Esimerkiksi runsaasti viherkasveja tai kukkia sisältävä terassi on vehreä ja rentouttava, kun taas yksittäiset kukka-asetelmat voivat tuoda terassille ripauksen eleganssia. Kukat on myös helppo yhdistää muihin sisustuselementteihin, kuten mattoihin ja tyynyihin.


11. Rottinkiset kalusteet

Rottinkiset puutarhakalusteet

Rottinkiset terassikalusteet ovat tyylikäs valinta. Rottinkikalusteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia, ja niiden luonnollinen väri ja tekstuuri sopivat hyvin yhteen erilaisten sisustustyylien kanssa. Jos tavoitteena on luoda luonnonläheinen terassin sisustus, on rottinkikalusteet erinomainen valinta.

Kuinka aloittaa terassin sisustus?

Terassin sisustaminen kannattaa aloittaa hyvällä suunnittelulla. On tärkeää pohtia, mitä terassilta haluaa ja millaisessa käytössä se tulee olemaan. Tärkeimmät huomioitavat asiat ovat riittävät istumapaikat ja hyvä valaistus. 

Kaiken kaikkiaan terassin sisustus on mahtava tapa luoda paikka rentoutumiseen ja ajanviettoon. Terassi kannattaa luoda juuri omaan ja perheen tarpeisiin, joten lopulliset päätökset sisustuksesta kannattaa tehdä itse. 

Toivottavasti tämä julkaisu herätti inspiraatiota siitä, millainen terassin sisustus sopisi juuri omiin tarpeisiin. Eikun sisustusta suunnittelemaan!


FAQ

Miten valita terassikalusteet?

Tärkeää on valita kalusteet, jotka sopivat terassin ja kodin muuhun sisustukseen. Moderniin terassiin sopii minimalistiset ja selkeälinjaiset kalusteet, kun taas rottinkiset huonekalut voivat olla hyvä valinta vanhan puutalon terassille.

Kuinka luoda tunnelmallinen terassin sisustus?

Tunnelmallisen sisustuksen voi luoda valaistuksen ja sisustuselementtien avulla. Valojen kannattaa olla pehmeitä ja himmennettävissä. Kodikkuutta tuovia sisustuselementtejä ovat esimerkiksi huovat, tyynyt ja kynttilät.