Lämmin sisustus

Mikä onkaan mukavampaa, kuin saapua pitkän päivän jälkeen kotoisaan paikkaan missä on helppo rentoutua. Lämmin sisustus luo lämpimän ja viihtyisän tunnelman huoneeseen. Lämmin sisustus voi tarkoittaa esimerkiksi lämpimiä värejä ja lämpimiä materiaaleja, kuten puuta, puuvillakankaita tai villaa. Lämpöä voi luoda myös oikeanlaisella valaistuksella. Yleisesti ottaen lämmin sisustus luo rennon ja viihtyisän tunnelman. Lämmin sisustus sopii erinomaisesti olohuoneeseen sekä makuuhuoneeseen, koska niissä on tarkoitus rentoutua.

Lämmin sisustus voi tarkoittaa ihmisille eri asioita. Ei ole yhtä oikeaa tapaa sisustaa lämpimästi. Olemme listanneet asioita, joiden avulla voit luoda lämpimän ja kotoisan tilan.

Kuinka luoda lämmin sisustus?

Tässä muutamia vihjeitä, joiden avulla saat kodin sisustuksesta lämpimän.

1. Neutraalit värit

Neutraali väripaletti

Lämpöä on mahdollista tuoda neutraaleilla väreillä. Neutraalit värit eivät ole dominoivia tai voimakkaita, vaan ne ovat hillitympiä ja sopivat usein hyvin yhteen muiden värien kanssa. Neutraaleja värejä ovat esimerkiksi beige, harmaa, valkoinen ja ruskea. Neutraalit värit ovat helposti yhdisteltävissä muiden värien kanssa. Neutraaleja värejä käytetään usein taustaväreinä, koska ne eivät häiritse muita värejä ja ne luovat rauhallisen ja harmonisen tunnelman.

Tästä Iltalehden artikkelista voi käydä lukemassa lisää lämpimistä väreistä.


2. Lämpöä väreillä

Värikäs ja lämmin olohuoneen sisustus

Lämmintä tilaa luodessa ei pidä pelätä värien käyttöä. Värejä kannattaa yhdistellä ja kokeilla mikä toimivat yhdessä. Kodikkaan tilan voi luoda käyttämällä omaa lempiväriä. Jos oma lempiväri on keltainen, on mahdollista valita lämpimiä keltaisen sävyjä tuomaan kodikkuutta.

Täältä löydät väripyörän minkä avulla on mahdollista tutkia mitkä värit toimivat yhdessä.


3. Lämpöä liekeillä

Musta biotakka suurella liekillä

Tämähän tuntuu itsestäänselvyydeltä, mutta kuinka tuoda tuli omaan sisustukseen, jos ei ole takkaa? Biotakat ovat erinomainen keino lisätä lämpöä oman kodin sisustukseen. Biotakan voi asettaa pöydälle, lattialle tai vaikka upottaa seinään.


4. Tunnelmaa kynttilöillä

Kolme eri väristä kynttilää

Lämpöä voi luoda kynttilöillä. Kynttilöiden avulla on helppo sisustaa, koska ne voi asettaa minne tahansa oman maun mukaan. Voit myös käyttää erilaisia kynttilänjalkoja tai -telineitä, jotka tarjoavat lisää vaihtoehtoja kynttilöiden asetteluun. Yleisesti ottaen kynttilöiden asetteluun kannattaa panostaa, sillä se luo tunnelmaa ja tekee tilasta viihtyisän. Kynttilöitä voi asettaa esimerkiksi ruokapöydän ympärille luomaan tunnelmaa ruokaillessa tai asettaa ne ikkunalaudalle tuomaan valoa iltaisin.


Veke tarjoukset 1

5. Lämmintä valoa

Lämpimästi valaistu olohuone

Lamput ovat yksi tehokkaimmista keinoista tuoda lämpöä sisustukseen. Esimerkiksi himmennettävillä lampuilla on helppo luoda lämpöä, koska valaistusta voi säätää oman mielen mukaan. On mahdollista myös käyttää erilaisia valaisimia, kuten valaisimia, jotka luovat epätasaista valaistusta tai valaisimia, jotka heijastavat valoa seinille tai kattoon. Helppo keino lisätä kodikkuutta on käyttää alhaaltapäin tulevaa valoa, kuten pöytälamppuja.


6. Kodikkuutta viherkasveilla

Valoisa huone jossa on suuri määrä viherkasveja

Viherkasvit tuovat kodikkuutta sisustukseen monin tavoin. Niiden avulla on helppo elävöittää tilaa, ja ne tuovat myös luonnonläheisyyttä sisustukseen. Voit käyttää viherkasveja erilaisissa maljakoissa tai astioissa ja valita niiden joukosta sinulle sopivimmat. Varsinkin tummat ja suurikokoiset viherkasvit lisäävät kodikkuutta.

Täältä löydät Marttojen ohjeet huonekasvien valintaan ja hoitoon, mikäli ne eivät ole sisustuselementteinä vielä tuttuja.


7. Maanläheisiä värejä

Väripaletti maanläheisistä väreistä

Maanläheiset värit ovat rauhallisia, luonnollisia ja ryhdikkäitä. Ne saavat aikaan tunnelman, joka on lämmin, kodikas ja turvallinen. Maanläheisiä värejä ovat esimerkiksi ruskea, beige ja vihreä. Maanläheisiä värejä voi käyttää sisustuksessa esimerkiksi seinissä, huonekaluissa ja sisustuselementeissä.


8. Puiset huonekalut

Tummasta puusta valmistettu lipasto

Puisilla huonekaluilla on mahdollista tuoda lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen. Puisia huonekaluja on saatavilla monen värisiä ja tyylisiä, joten ne sopivat useaan eri sisustukseen. Puisia huonekaluja löytyy myös yhdessä muiden materiaalien, kuten kankaan tai nahan kanssa. Esimerkiksi tumma puinen työpöytä tuo lämpöä työhuoneeseen.


Veke tarjoukset 1

9. Lämmin sisustus kodikkaalla matolla

Tummanvihreä nukkamatto olohuoneen lattialla

Pehmeät ja oikean väriset matot tuovat lämpöä huoneeseen. Matot voivat myös tuoda konkreettisesti lämpöä huoneeseen erityisesti talvella. Matot ovat hyviä lämmöneristeitä, koska ne estävät lämmön haihtumista lattialle. Tämä tarkoittaa, että huoneen lattialle heijastuva lämpö pysyy huoneessa pidempään, mikä tekee huoneesta lämpimämmän. Matot myös imevät lämpöä itseensä, joten ne tuntuvat mukavan lämpimiltä jalkojen alla.

Tästä löydät julkaisun matoista makuuhuoneeseen, joilla voi tuoda lämpöä sisustukseen.


10. Ihanan pehmeät huovat ja torkkupeitot

Beiget ja valkoinen torkkupeitto

Huovat ja peitot ovat loistavia tapoja lisätä sisustukseen väriä, tekstuuria ja lämpöä. Ne voivat toimia sekä koristeina että käytännöllisinä esineinä. Huovat ja peitot ovat erityisen hyviä talvella, koska ne tuovat lämpöä ja mukavuutta käyttäjälle. Huopia ja peittoja voi asettaa esimerkiksi sohvan käsinojalle tai niille voi hankkia erillisen säilytyspaikan, kuten korin tai sisustustikkaat.


11. Muhkeat ja pehmeät huonekalut

Ruskea todella muhkea sohva olohuoneessa

Mukavat ja muhkeat huonekalut lisäävät kodikkuutta ja lämpöä. Mikä onkaan mukavampaa, kuin hautautua pehmeän sohvan sisään ja katsoa omaa lempi sarjaa.

Kuinka onnistua lämpimässä sisustuksessa?

Lämmin sisustus tulisi tuntua kotoisalta ja viihtyisältä. Ei ole olemassa yhtä oikeanlaista tai parasta sisustusta, vaan jokaisella on oma maku ja tyyli. Omaan kotiin sopiva sisustus löytyy kokeilemalla. Näistä vinkeistä voi ottaa inspiraatiota, mutta lopullisen ratkaisun tekee itse sisustaja.


FAQ

Kuinka luoda lämmin sisustus?

Lämpimän sisustuksen saavuttamisessa tärkeää on ottaa huomioon värit, valo, pintojen tekstuuri ja huonekalut.

Onko lämmin sisustus vaikea saavuttaa?

Ei ole. Se vaatii kokeilua ja pohdiskelua mikä on itsestä kotoisaa. Itsensä tuntemisella ja oikeilla nikseillä se onnistuu helposti!