Vierashuoneen sisustus

Kuinka luoda viihtyisä ja käytännöllinen vierashuoneen sisustus? Tärkeintä vierashuoneen sisustuksessa on luoda viihtyisä ja mukava tila monille eri vieraille. Tärkeitä asioita ovat hyväkuntoinen ja mukava sänky, säilytystila tavaroille ja sängyn lisäksi paikka missä viettää aikaa.

Vierashuoneen sisustamiseen on lukemattomia erilaisia ratkaisuja. Huoneen voi sisustaa hotellihuoneen tyyliseksi tai voi tavoitella mahdollisimman kotoisaa tunnelmaa. Vierashuoneen sisustamisessa kannattaa ottaa huomioon talon muu sisustus.

Vierashuoneen sisustaminen voi olla haastavaa, mutta seuraavilla ideoilla ja vinkeillä se on ainakin hieman helpompi tehtävä. 

Kuinka luoda täydellinen vierashuoneen sisustus?

Nämä ideat ja vinkit auttavat luomaan kotoisan ja viihtyisän vierashuoneen jokaiselle vieraalle.

1. Raikkautta viherkasveilla

Raikkautta viherkasveilla

Viherkasvit ovat erinomainen tapa lisätä raikkautta ja väriä huoneeseen. Viherkasvien ansioista huoneen ilmanlaatu pysyy parempana ja ne myös lisäävät ilmankosteutta, mikä on erityisen hyvä etenkin talviaikaan. Viherkasveja löytyy jokaiseen lähtöön. Jos ei ole erityisen kokenut viherkasvien hoitaja, kannattaa harkita helppohoitoisia lajikkeita kuten palmuvehka ja rahapuu.

Täältä löydät Marttojen ohjeet huonekasvien hoitoon ja valintaan, mikäli ne eivät ole sisustuselementteinä tuttuja.


2. Kaksi sänkyä

Kaksi sankya

Kaksi erillistä sänkyä on erinomainen vaihtoehto vierashuoneeseen. Erilliset sängyt tarjoavat vieraille yksityisyyttä tai vaihtoehtoisesti niitä voi myös pitää halutessaan vierekkäin. Vierashuoneen suunnittelun kannalta kaksi sänkyä vaatii tietysti enemmän tilaa, mutta kaksi suhteellisen kapeaa sänkyä mahtuvat pienellä sommittelulla huoneeseen kuin huoneeseen. Kaksi erillistä sänkyä on erinomainen ratkaisu, mikäli tavoitteena on mahdollisimman monille sopiva vierashuoneen sisustus.


3. Huone moneen tarpeeseen

Huone moneen tarkoitukseen

Vierashuone ei tule todennäköisesti olemaan jatkuvassa käytössä, joten sitä on mahdollisuus käyttää myös muihin tarkoituksiin. Vierashuonetta voi käyttää esimerkiksi kuntoiluun tai työhuoneenaTuloksena on käytännöllinen vierashuoneen sisustus.


4. Lisää istumapaikkoja

Vierashuoneen sisustus istumapaikat

Vierashuoneessa on hyvä olla istumapaikkoja. Pukeminen helpottuu osalle ihmisistä huomattavasti, kun apuna on paikka jossa istua. Istumapaikat tarjoavat mahdollisuuden levätä ja rentoutua huoneessa päivä vaatteissa. Istumapaikka voi olla sohva, nojatuoli, penkki tai vaikka jakkara. 


Veke tarjoukset 1

5. Tauluja piristämään tilaa

Vierashuoneen sisustus taulut

Taulut tuovat huoneeseen väriä ja piristävät sisustusta huomattavasti. Taulut voivat olla henkilökohtaisesti merkittäviä ja sillä niillä on mahdollista välittää omaa persoonallisuutta muille. Taulujen avulla voi myös vahvistaa huoneen teemaa. Jos tavoitteena on luoda modernin hotellihuoneen tyylinen vierashuone, voi seinille ripustaa esimerkiksi modernia ja minimalistista taidetta.


6. Pyyhkeet ja kylpytakit

Pyyhkeet ja kylpytakit

Vieraita voi myös halutessaan hemmotella. Kuka ei tykkäisi valmiiksi viikatuista pyyhkeistä ja kylpytakeista sängyllä. Pienellä hemmottelulla voi ilmaista vieraanvaraisuutta. Vieraanvaraisuudella on mahdollista luoda mukava ja kodikas vierashuoneen sisustus.


8. Väriä ja pirteyttä kukilla

Varia ja pirteytta kukilla

Kukat tuovat tilaan väriä ja luonnonmukaista kauneutta. Kukat voivat toimia sisustuselementtinä ja niillä voi korostaa huoneen tyyliä. Kukista lähtee usein myös miellyttävä tuoksu. – Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki eivät pidä vahvoista tuoksuista.

Täältä löydät mahtavia ideoita kukilla sisustamiseen.


8. Pieni työpiste

Pieni tyopiste

Lisäämällä työpisteen huoneeseen tarjotaan vieraalle mahdollisuus hoitaa omia asioita kätevästi vierailun aikana. Varsinkin jos vieraat viettävät usein pidempiä aikoja vierashuoneessa voi työpiste olla hyvä lisä. Työpisteelle voi lisätä usein tarvittavia esineitä, kuten paperia ja kyniä. Pienillä eleillä on mahdollista korostaa vieraan tärkeyttä.


Veke tarjoukset 1

9. Varmista verhoilla yön ja aamun pimeys

Varmista yon ja aamun pimeys verhoilla

On hyvä huolehtia huoneen pimeydestä, varsinkin kesäisin. Pimennysverhot ovat erinomainen vaihtoehto tähän tehtävään. Pimennysverhojen ei kuitenkaan tarvitse olla rumia valkoisia läppiä, jotka vedetään katosta. Pimennysverhoina toimii erinomaisesti myös paksut verhot, jotka eivät päästä valoa juurikaan läpi.


10. Matto tuomaan kodikkuutta

Vierashuoneen matto

Matot tuovat huoneeseen kodikkuutta ja lämpöä. Matolla pystyy muuttamaan ja korostamaan huoneen ilmettä ja tunnelmaa. Mattojen avulla huone on helppo jakaa myös osiin. Jos vierashuoneessa on pieni oleskelutila, voi maton lisäämällä luoda siitä erillisen saarekkeen. 

Tästä löydät julkaisun matoista, jotka sopivat täydellisesti osaksi makuuhuoneen, sekä vierashuoneen sisustusta.


11. Torkkupeittoja

Huovat ja torkkupeitot

Ruokalepo tai päiväunet kuuluvat monen ihmisen päivärytmiin. Lepoa varten ei usein kuitenkaan haluta mennä sänkyyn peiton alle. Hyvä ratkaisu tähän on lisätä huoneeseen torkkupeittoja. Torkkupeitot voi laittaa koriin tai ripustaa sisustustikkaille.


12. Lisää makuupaikkoja

Levitettava sohva

Vuodepaikkoja on helppo lisätä levitettävällä sohvalla tai nojatuolilla. Levitettävä nojatuoli on mahdollista saada mahtumaan pieneenkin tilaan. Levitettäviä sohvia ja nojatuoleja on saatavilla todella monissa eri tyyleissä, joten kaikkiin tiloihin löytyy varmasti sopiva kappale.

Tästä löydät Stella Vanilja blogin julkaisun vierashuoneen ihanasta sisustuksesta.


13. Uniikki tila epäsymmetrisellä peilillä

epäsymmetrinen peili

Epäsymmetrinen peili lisää vierashuoneen sisustukseen eloa ja tekee siitä persoonallisemman. Peilin voi sijoittaa esimerkiksi lipaston päälle tai seinälle, joka on vapaa.

Tästä löytyy julkaisumme todella ihanista epäsymmetrisistä peileistä.

Kuinka luoda useille erilaisille ihmisille sopiva vierashuoneen sisustus?

Vierashuone on pääsääntöisesti vieraita varten, joten kannattaa miettiä ketkä huonetta tulee mahdollisesti käyttämään. Huone kannattaa kuitenkin sisustaa yhtenevästi muun talon kanssa. Huoneen tulisi olla viihtyisä ja kotoisa. Tärkeitä asioita pitää mielessä vierashuonetta sisustaessa on valaistus, huoneeseen sopivat huonekalut, värimaailma sekä huoneen mahdollinen teema.


FAQ

Mitä tulee ottaa huomioon vierashuoneen sisustuksessa?

Tärkeitä asioita pitää mielessä vierashuonetta sisustaessa on valaistus, huoneeseen sopivat huonekalut, värimaailma ja huoneen mahdollinen teema.

Kuinka luoda kodikas vierashuone?

Vierashuone kannattaa sisustaa yhtenevästi muun asunnon kanssa. Huoneen kodikkuutta voi lisätä pienillä lisäyksillä, kuten mukavalla sängyllä, tauluilla ja lämpimällä sisustuksella.