Sohva

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Sohva on kodin sydän, se keskipiste, johon elämän jokapäiväiset tapahtumat usein kietoutuvat. Se toimii kotiteatterina, lukunurkkauksena, päiväunien saarekkeena ja perheen ja ystävien kokoontumispaikkana. Sohvan hankinta ei ole pelkkä ostos, vaan sijoitus mukavuuteen, kodikkuuteen ja yhteisiin hetkiin. Kestävän ja laadukkaan sohvan valitseminen voi olla haaste, mutta oikea valinta kestää aikaa ja käyttöä, tarjoten loistavat puitteet rentoutumiseen.

Sohvaa valittaessa on huomioitava lukemattomia seikkoja, joista jokainen vaikuttaa sen lopulliseen käyttökokemukseen. Materiaalien laatu, istuinmukavuus, muotoilu ja sohvan sijainti huoneessa ovat vain joitakin näistä tekijöistä. Lisäksi sohvan tulee sointua yhteen muun sisustuksen kanssa, olipa kyseessä sitten moderni citykoti tai rustiikkinen maalaistalo. Näiden asioiden punnitseminen auttaa varmistamaan, että sohva täyttää sen, mitä käyttäjänsä siltä odottavat.

Sohvan ostajan muistilista

1. Mittaa tila: Ennen sohvan ostamista mittaa huolellisesti tila, johon sohva on tarkoitus sijoittaa.

2. Tyyli ja suunnittelu: Mieti millainen tyyli ja design sopii parhaiten kodin sisustukseen. Haluatko perinteisen sohvan vai modernin vaihtoehdon? Valitse väri ja kankaan tyyppi, jotka sopivat muuhun sisustukseen.

3. Käyttötarkoitus: Pohdi, kuinka paljon sohvaa käytetään päivittäin ja millaisiin tarkoituksiin sitä tarvitaan. Tarvitsetko mukavaa rentoutumispaikkaa vai tilaa vieraille?

4. Koko ja muoto: Valitse sohva, joka sopii tilaan että käyttötarkoitukseen. Pienissä tiloissa kulmasohva voi olla hyvä valinta, kun taas suuri oleskelusohva sopii tilavaan olohuoneeseen.

5. Helppohoitoisuus: Harkitse sohvan helppohoitoisuutta, erityisesti jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä. Varmista, että kangas on pestävää tai puhdistettavaa ja että se kestää kulutusta.

6. Väri ja kuviointi: Valitse sohvaan sopiva väri ja kuviointi. Mieti, miten se sopii muuhun sisustukseen ja onko se helposti yhdisteltävissä eri tyyleihin.

7. Istumapaikkojen määrä: Päätä, kuinka monta istumapaikkaa tarvitset sohvalta. Tämä riippuu perheesi koosta ja siitä, kuinka usein otat vastaan vieraita.

8. Sijainti ja kuljetus: Jos sohva täytyy kuljettaa kotiin, tarkista että se mahtuu oviaukoista ja muista tiukoista kohdista. Mittaa tarvittaessa oviaukot ja tarkista, että sohva voidaan kuljettaa kokonaisena tai osissa.

9. Hinta: Aseta budjetti sohvan ostamista varten. Määristä realistinen hintahaarukka ja etsi sohvat, jotka mahtuvat budjettiisi.

10. Tarkista takuu: Varmista, että sohvassa on takuu. Tutki takuuehdot ja varmista, että takuu kattaa mahdolliset valmistusviat ja ongelmat.

11. Vertaa vaihtoehtoja: Vertaile eri sohvamalleja, -merkkejä ja -hintaluokkia ennen ostopäätöksen tekemistä. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen vaihtoehdon omaan kotiisi.

Upeita sohvia moneen eri makuun

Olemme koonneet kattavan listan upeista sohvista, jotta juuri se oikea löytyisi helpommin. Toivottavasti listasta on apua ja juuri se omaan kotiin kuuluva kappale löytyy. Eikun sohvaostoksille!

1. Suomalaisten suosikki

Scandic Copenhagen 3 istuttava sohva 1

Scandic Copenhagen 3-istuttava sohva

1 090,00 €

* Katso Vekeltä

Tämä tyylikäs ja kompakti Scandic Copenhagen 3-istuttava sohva tuo skandinaavista eleganssia jokaiseen tilaan, suureen tai pieneen. Sen bonded-nahkaverhoilu, joka jäljittelee aidon nahan ulkonäköä ja tuntua, vaihtaa sävyä luonnonvalon mukaan, lisäten kotiisi dynaamista kauneutta. Sohvan sirot metallijalat lisäävät ilmavuutta ja keveyttä, samalla kun materiaalin kulutuksenkestävyys takaa pitkäikäisyyden.

2. Yksinkertaista tyyliä

Yksinkertaista tyylia

Luosto 3-istuttava vuodesohva

1 295,00 €

* Katso Vekestä

Luosto 3-istuttava vuodesohva tarjoaa tyyliä ja käytännöllisyyttä samassa paketissa. Se on päällystetty likaa hylkivällä kangasverhoilulla, joka säilyttää sohvan elegantin ulkonäön pitkään. Istuintyynyt ovat tukevat, joten sohva pysyy muodossaan. E30-kimmovahdolla täytetyt tyynyt ja kuituvanulla täytetyt selkätyynyt tarjoavat mukavuutta ja tukea. Lisää koristetyynyjä ja torkkupeittoja, ja sinulla on kotimainen sohva, joka on sekä mukava että silmää miellyttävä.

3. Muhkeaa mukavuutta

Muhkeaa mukavuutta

MOLTON sohva

1 799,00 €

* Katso Jotexista

MOLTON 3-istuttava sohva on sekä tyylikäs että kodikas, joka kutsuu istumaan ja viettämään aikaa. Sen pehmeät, pyöristetyt muodot ja suuret, muhkeat tyynyt luovat houkuttelevan, miellyttävän istumapaikan. Samettipäällinen, joka on valmistettu kierrätetystä materiaalista, tuo hienostunutta eleganssia ja kestävyyttä. Mänty- ja vanerirunko sekä kylmävaahdolla täytetty istuinosa, jossa on siksak-jousitus, takaavat sohvan pitkän käyttöiän ja mukavuuden.

4. Jotain erilaista

Jotain erilaista

Sohva Mika

1 499,99 €

* Katso Homeroomista

Mikan ainutlaatuinen aaltomainen design ja hienostunut ilme tekevät siitä todellisen katseenvangitsijan. Tämä ylellinen sohva on verhoiltu bukleekankaalla, joka on kudottu erityisellä tekniikalla, joka luo pieniä silmukoita ja solmuja. Tuloksena on pehmeä ja hieman pörröinen pinta, joka lisää sen viehätysvoimaa ja luo miellyttävän tuntuman. Mika-sohva on silmää miellyttävä ja mukava lisä jokaiseen kotiin, jossa arvostetaan designia ja yksityiskohtia.

5. Suomessa valmistettua laatua

Suomessa valmistettua laatua

JUNO 3,5:N ISTUTTAVA SOHVA

2 048,00 €

* Katso Made in Finland Shopista

Juno 3,5-istuttava sohva on täydellinen yhdistelmä modernia suunnittelua ja rentoa mukavuutta. Sen yksinkertainen ja ajaton muotoilu sopii mihin tahansa sisustukseen, ja sen syvempi istuinosa on suunniteltu erityisesti rennoksi löhöilyyn. Juno-sohvaan mahtuu mukavasti isompikin seurue, ja sen irrotettavan verhoilun ansiosta se sopii niin lapsiperheille kuin yksinasuvillekin, jotka arvostavat helppoa puhdistusta.

6. Skandinaaviseen makuun

Skandinaaviseen makuun

Sjövik 3:n istuttava sohva

1 805,00 €

* Katso Nordic Nestistä

Tämän tyylikkään sohvan verhoilu koostuu viskoosista, puuvillasta, pellavasta, polyesteristä ja villasta, joka luo lämpimän ja miellyttävän tuntuman. Sohvan runko on valmistettu kestävästä männystä ja kuusesta, joten se kestää vuosia. Istuin on täytetty mukavalla vaahtomuovilla, polyuretaanivaahdolla ja silikonikuidulla, kun taas selkänoja on pehmustettu höyhenillä ja synteettisellä materiaalilla lisämukavuuden takaamiseksi. Tyylikkäät tammi-jalat täydentävät tämän hienostuneen sohvan ilmeen. Tämä sohva on täydellinen lisä skandinaaviseen sisustukseen.

7. Ruskeaa nahkaa

Ruskeaa nahkaa

Scandic Copenhagen 3-istuttava sohva

1 119,00 €

* Katso Vekestä

Scandic Copenhagen 3-istuttava sohva edustaa eleganttia ja minimalistista designia. Sen linjakas muotoilu ja siro koko tekevät siitä täydellisen valinnan pienempiinkin tiloihin. Sohva on verhoiltu laadukkaalla bonded nahalla, joka jäljittelee aidon nahan tuntua ja ulkonäköä. Nahan eläväinen pinta heijastaa luonnonvaloa ja tummuusaste saattaa vaihdella valon mukaan, antaen sohvalle mielenkiintoisen sävyn.

8. Vegaanista tekonahkaa

Vegaanista tekonahkaa

ANTWERPEN sohva

1 549,00 €

* Katso Jotexista

ANTWERPEN 4-istuttava sohva yhdistää uuden ajan muotoilun 50-luvun nostalgiseen tyyliin. Sen päällinen on vegaanista tekonahkaa, joka on sekä tyylikäs että kestävä valinta. Sohvan linjakas muoto ja krominväriset suorat jalat luovat modernin ja ajattoman ilmeen, joka sopii mihin tahansa tilaan. Vankka mänty- ja vanerirunko, mukava kylmävaahdon ja siksak-jousituksen yhdistelmä sekä höyhen- ja pallokuitutäytteiset selkätyynyt takaavat sohvasta miellyttävän istua ja nojata.

9. Äärimmäiseen löhöilyyn

Aarimmaiseen lohoilyyn

Sohva Ynder, 3:n istuttava

1 599,99 €

* Katso Homeroomista

Tämä 3-istuttava sohva on verhoiltu bukleekankaalla, joka on sekä tyylikäs että miellyttävä koskettaa. Mukana tulee kaksi kiinteää irtotyynyä, jotka tarjoavat lisämukavuutta. Sekä selkä- että istuinpehmusteissa on irrotettavat päälliset, mikä helpottaa niiden puhdistusta ja huoltoa. Tämä sohva on täydellinen valinta, jos etsit yhdistelmää mukavuutta ja modernia muotoilua.

10. Taattua laatua

Taattua laatua

FRAMEWORK 3,5:N ISTUTTAVA SOHVA

4 112,00€

* Katso Made in Finland Shopista

Framework 3,5-istuttava sohva on huolella suunniteltu ja muotoiltu huonekalu, jossa suomalaisen puusepäntaidon merkit ovat selvästi nähtävissä. Massiivipuinen runko jää upeasti näkyviin, luoden sohvalle poikkeuksellisen ja mielenkiintoisen ulkonäön. Mukavuutta lisäävät pehmeät istuin- ja selkätyynyt, joiden verhoilu on irrotettavissa. Sohvassa on myös käytännöllinen säilytystasku.

11. Selkeitä linjoja

Selkeita linjoja e1688220741932

Pipsa sohva, 3-istuttava

1 790,00 €

* Katso Parolan Rottingilta

Pipsa on kolmen istuttava sohva, joka on sekä tyylikäs että käytännöllinen. Sen selkeät linjat ja ryhdikäs muotoilu antavat sille ajattoman ulkonäön, joka sopii erinomaisesti mihin tahansa kotiin tai olohuoneeseen. Pipsa-sohvan tukeva runko ja laadukas verhoilu takaavat sen kestävyyden vuosiksi eteenpäin. Lisäksi sohvan verhoilu on irrotettava ja vesipestävä, mikä tekee siitä helppohoitoisen ja pitkäikäisen valinnan.

12. Siroon makuun

Siroon makuun¨ e1688222477647

Sjövik 2,5:n istuttava sohva

1 445,00 €

* Katso Nordic Nestistä

Tämä 1898-tuotemerkin sohva on visuaalisesti vetovoimainen ja mukava istua. Sohvan verhoilu on yhdistelmä viskoosia, puuvillaa, pellavaa, polyesteriä ja villaa, mikä luo pehmeän ja kestävän pinnan. Vahva mänty- ja kuusirunko, sekä vaahdon, polyuretaanin ja silikonikuidun yhdistelmä istuimessa, tekevät sohvasta erityisen mukavan. Selkänoja on valmistettu synteettisestä materiaalista ja höyhenistä, jotka lisäävät istumisen mukavuutta.

13. Pörröistä ja pehmeää

Porroista ja pehmeaa

Cosy Teddy 3-istuttava sohva

1 035,00€

* Katso Vekestä

Cosy Teddy 3-istuttava sohva on silmiinpistävän siro ja kutsuva valinta kotiisi. Sen pehmeä teddyverhoilu tuo lämpöä ja mukavuutta, luoden samalla modernia ilmettä. Kestävät materiaalit ja laadukas suunnittelu varmistavat sohvan pitkäikäisyyden. Istuinosassa HR kylmävaahtomuovi ja selkätyynyt vaahtomuovirouheen ja polyesteripallokuidun yhdistelmällä takaavat mukavuuden ja ryhdikkyyden, joka säilyy säännöllisellä pöyhinnällä.

14. Sopii jokaiseen kotiin

Montesano 3 istuttava sohva

Montesano 3-istuttava sohva

1 109,00 €

* Katso Vekeltä

Montesano-sohva tarjoaa ylellisen istumakokemuksen modernissa muodossa, yhdistäen pehmeyden ja tyylin kangasverhoilunsa ja eleganttien metallijalkojensa kautta. Mukana tulevat tyynyt, samassa upeassa kankaassa, lisäävät mukavuutta ja tuovat kotiisi yhtenäisen ilmeen. Sohvan istuintyynyt, jotka on täytetty kimmoisalla HR-kylmävaahtomuovilla ja päällystetty pehmeällä polyesterivanulla, tarjoavat vertaansa vailla olevan istuinmukavuuden. Irrotettavat päälliset helpottavat puhdistusta, ja puurunko takaa kestävyyden.

15. Harmaanvihreää kauneutta

Harmaanvihreaa kauneutta

Sohva Trim, 3:n istuttava

1 099,99 €

* Katso Homeroomista

Tämä moderni 3-istuttava sohva hurmaa minimalistisella muotoilullaan ja pehmeällä polyesterichenille-päällisellään. Sen selkätyynyt on varustettu irrotettavalla päällisellä, kun taas muissa osissa päällinen on kiinteä, tarjoten kestävyyttä ja helppohoitoisuutta. Sohvan runko on valmistettu massiivipuusta ja vanerista, joka takaa sohvan vakauden, ja täytteenä käytetty polyuretaanivaahto lisää istuinmukavuutta. Mustaksi maalatut metallijalat antavat viimeistellyn, ajattoman ilmeen.

16. Klassista muotoilua

Klassista muotoilua

Classic 3-istuttava sohva kangasverhoiltu

1 950,00 €

* Katso Vekeltä

Classic-sohva on ihanteellinen valinta skandinaaviseen kotiin, yhdistäen korkealaatuisen mukavuuden ja ajattoman muotoilun. Sen selkeät linjat ja kepeys, korostettuna kapeilla käsinojilla ja korkeilla jaloilla, tekevät siitä tyylikkään lisän mihin tahansa olohuoneeseen. Lisäksi irrotettavat tyynyt ja helppohoitoinen verhoilu takaavat vaivattoman puhtaanapidon ja monipuolisuuden.

17. Siroutta ja muhkeutta yhdessä

Siroutta ja muhkeutta yhdessa

Lidnäs 3-istuttava sohva

2 079,00 €

* Katso Nordic Nestistä

Lidnäs-sarjan sohva tarjoaa mukavuutta ja tyylikkyyttä jokaiseen kotiin. Verhoiltu yhdistelmällä puuvillaa ja pellavaa, sohva on hengittävä ja kestävä. Vaahtomuovitäyte tarjoaa miellyttävän istumakokemuksen, ja vankka mänty- ja kuusirunko takaa sohvan pitkäikäisyyden. Tammi-jalat viimeistelevät elegantin ilmeen.

18. Moderniin makuun

Moderniin makuun

Nelli sohva

3 270,00€

* Katso Parolan Rottingilta

Nelli-divaanisohva edustaa modernia ja minimalistista muotoilua, jossa yhdistyvät selkeälinjainen estetiikka ja erinomainen mukavuus. Pyöristetyt kulmat ja pelkistetty muotoilu tekevät sohvasta tyylikkään ja ajattoman, ja sen mukavuus sopii niin rennon illanviettoon kuin päivän pitkän lekotteluun. Tämä sohva on täydellinen lisä minimalistiseen sisustukseen.

19. Siroa designia

Siroa designia

Floss 3-istuttava sohva

1 249,00 €

* Katso Vekestä

Floss 3-istuttava sohva on upea yhdistelmä tyyliä, mukavuutta ja kestävyyttä. Tämä elegantti sohva on verhoiltu huippulaadukkaalla Side-huonekalukankaalla, joka on valmistettu 100% polyesterista. Kankaan martindale-arvo on 47000, mikä takaa kankaan kestävyyden ja pitkäikäisyyden jokapäiväisessä käytössä.

20. Upea divaanisohva

copen

Scandic Copenhagen divaanisohva

1 590,00 €

* Katso Vekestä

Scandic Copenhagen divaanisohva on tyylikäs ja korkealaatuinen lisä mihin tahansa tilaan. Tämän sohvan muotoilussa on keskitytty käytännöllisyyteen ja mukavuuteen. Sen korkeat jalat eivät ainoastaan tuo modernia ilmettä sohvalle, vaan myös helpottavat siivousta sohvan alta.

21. Varma valinta

Varma valinta

Sohva Trim, 3:n istuttava

1 099,00 €

* Katso Homeroomista

Tämä moderni 3-istuttava sohva on tyylikäs lisä mihin tahansa sisustukseen. Sohvan päällinen on valmistettu pehmeästä polyesterichenillestä, joka luo mukavan ja viihtyisän istumakokemuksen. Selkätyynyjen irrotettavat päälliset tekevät sohvasta erittäin käytännöllisen ja helppohoitoisen. Voit helposti puhdistaa tyynyt tarvittaessa, joten sohva säilyttää uudenveroisuutensa pitkään. Sohvan muut osat on peitetty kiinteällä päällisellä, joka parantaa sohvan kestävyyttä ja käyttöikää.

22. Muhkeutta, muhkeutta ja muhkeutta

rusko

Rusko 3-istuttava sohva

1 039,00 €

* Katso Vekestä

Rusko 3-istuttava sohva on muhkea valinta, joka on suunniteltu erityisesti arjen rentoutumishetkiin. Sen pehmeänä odottava istuin houkuttelee istahtamaan ja ottamaan hetken omaa aikaa pitkän päivän päätteeksi. Leveät käsinojat tarjoavat lisämukavuutta ja tukevat hyvin lukuhetkissä tai televisiota katsellessa. Sohvaan kuuluu myös runsaasti tyynyjä, jotka lisäävät istuinmukavuutta ja tuovat pehmeyttä sohvan ilmeeseen.

23. Nahkaa tyylillä

Nahkaa tyylilla

Oxford 3-istuttava sohva

1 399,00 €

* Katso Vekestä

Oxford nahkasohva tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen, miellyttävän mukavuuden sekä rennon istumakokemuksen. Tämä sohva on kuin tehty pitkille, rentouttaville illoille kotona. Oxford-nahkasohvan laadukkaat materiaalit ja hienostunut muotoilu tekevät siitä kestävän ja ajattoman valinnan. Tämä sohva on täydellinen lisä lämpimään sisustukseen.

24. Vaaleanpunaista kauneutta

Vaaleanpunaista kauneutta

Scandic Copenhagen 3-istuttava sohva

869,00 €

* Katso Vekestä

Scandic Copenhagen 3-istuttava sohva on tyylikäs ja moderni lisäys mihin tahansa tilaan. Sen siro ja linjakas muotoilu yhdistettynä kestävään huonekalukankaaseen tekee siitä erinomaisen valinnan niin pieniin kuin suuriinkin olohuoneisiin.

25. Kaunista muotoilua

Kaunista muotoilua

Fanni 3-istuttava sohva

1 878,00 €

* Katso Vekestä

Fanni 3-istuttava sohva on erinomainen valinta, jos etsit modulaarista, monipuolista ja tyylikästä sohvaa. Tämä kauniisti muotoiltu sohva koostuu kahdesta erillisestä moduulista, jotka voidaan yhdistää toisiinsa metallisten “krokotiilien” avulla.

Kuinka valita juuri se omaan kotiin sopiva sohva?

Oikean sohvan valinta omaan kotiin voi tuntua haastavalta, mutta muutamalla vinkillä prosessista voi tehdä sujuvamman ja tuloksellisemman. Ensimmäiseksi, harkitse tilan kokoa ja sohvan sijoitusta huoneessa. Mittaa huolellisesti, jotta tiedät, minkä kokoinen sohva mahtuu tilaan ilman, että se hallitsee huonetta liikaa. Toiseksi, mieti käyttötarkoitusta ja valitse materiaali sen mukaan. Perheet, joissa on lapsia tai lemmikkejä, saattavat arvostaa kestävämpiä ja helpommin puhdistettavia materiaaleja. Lopuksi, muista, että sohvan tulee heijastaa kotisi tyyliä ja persoonallisuutta. Valitsemalla huolella varmistat, että löydät sohvan, joka ei ainoastaan täytä kaikkia käytännön tarpeitasi, vaan myös ilahduttaa silmää vuosien ajan.

Lisäinspiraatiota muista julkaisuista:

Usein kysytyt kysymykset

1. Millaisia sohvamalleja on olemassa?

On olemassa monenlaisia sohvamalleja, kuten divaaneja, kulmasohvia, vuodesohvia, modulaarisia sohvia, rakkausistuimia, ottomaaneja ja paljon muuta. Niiden valinta riippuu tilan tarpeista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

2. Mistä materiaalista sohvan yleensä valmistetaan?

Sohvat voivat olla valmistettu eri materiaaleista, kuten puusta, metallista, nahasta, sametista, pellavasta, polyesterista ja monista muista materiaaleista. Valinta riippuu sekä esteettisistä että käytännön näkökohdista.

3. Kuinka sohva tulisi puhdistaa?

Sohvan puhdistus riippuu sen materiaalista. Esimerkiksi nahkasohvat tarvitsevat erityisen nahkasohvan puhdistusaineen, kun taas kankaiset sohvat voidaan yleensä puhdistaa miedolla saippualiuoksella ja lämpimällä vedellä.

4. Mistä tiedän mikä sohva sopii parhaiten kotiini?

Parhaan sohvan valintaan vaikuttaa monia tekijöitä, kuten huoneen koko ja muoto, sohvan tarkoitus (esimerkiksi rentoutumiseen, viihdyttämiseen tai nukkumiseen) ja henkilökohtaiset esteettiset mieltymykset.

5. Kuinka kauan sohva yleensä kestää?

Sohvan kestävyys riippuu sen materiaalista, käytöstä ja huollosta. Hyvin huollettu laadukas sohva voi kestää useita vuosia, joskus jopa vuosikymmeniä.

6. Miten voin ylläpitää sohvani elinikää?

Säännöllinen puhdistus ja hoito ovat tärkeitä sohvan eliniän pidentämisessä. Tämä voi tarkoittaa tahrojen nopeaa puhdistamista, sohvapeittojen pesemistä ohjeiden mukaan ja nahkasohvien hoitamista erityisillä aineilla.

7. Onko olemassa ympäristöystävällisiä sohvavaihtoehtoja?

Kyllä, yhä useammat valmistajat tarjoavat ympäristöystävällisiä sohvavaihtoehtoja, jotka on valmistettu kestävistä materiaaleista ja / tai kierrätetyistä materiaaleista. Tämä voi sisältää puun sertifioiduista metsistä, kierrätettyä metallia tai muovia, ja orgaanisia tai kierrätettyjä kankaita.