Pyöreä ruokapöytä

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Pyöreät ruokapöydät ovat aikojen saatossa kiehtoneet monia niiden ainutlaatuisen muotoilun ja toiminnallisuuden ansiosta. Ympyrän harmoninen muoto on luonteva ja kaunis, minkä vuoksi pyöreät pöydät soveltuvat erinomaisesti monenlaisiin sisustustyyleihin. Klassisesta moderniin ja skandinaavisesta teolliseen, pyöreä ruokapöytä on monipuolinen valinta, joka antaa tilalle pehmeää ilmettä ja luo kutsuvan tunnelman.

Pyöreän ruokapöydän suurin etu on sen sosiaalinen ulottuvuus: istuimet sijoittuvat luontevasti ympyrän kehälle, mikä mahdollistaa helpon keskustelun kaikkien pöydän ympärillä istuvien kanssa. Tämä on erityisen mukavaa, kun halutaan rohkaista vapaata ja rentoa keskustelua illallisten tai juhlien aikana.

Pyöreää ruokapöytää valittaessa on tärkeää huomioida muutamia seikkoja, kuten pöydän koko ja materiaali. Sopivan kokoisen pöydän valitseminen riippuu tilasta, johon se on tarkoitus sijoittaa, sekä siitä, kuinka monta ihmistä pöydän ääressä toivotaan istuvan. Usein pyöreät pöydät tarjoavat joustavuutta istumapaikkojen määrän suhteen, ja lisätuoleja voidaan ottaa käyttöön tarvittaessa.

Materiaalien osalta valinnanvaraa on runsaasti, ja tässäkin kohdin on hyvä miettiä, minkälaiseen sisustukseen pöytä tulee. Puusta valmistetut pöydät ovat kestäviä ja ajattoman kauniita, kun taas lasi- tai metallipöydät sopivat erinomaisesti moderneihin tiloihin. Myös pöydän jalkojen muotoilu ja materiaali vaikuttavat sen ulkonäköön ja tyyliin, joten nämäkin seikat kannattaa huomioida valintaprosessissa.

1. Kansi upeaa massiivi tammea

Kaiku pyorea ruokapoyta O130 cm

Kaiku pyöreä ruokapöytä Ø130 cm

969,00 €

* Katso Vekeltä

Luo kotoisa tunnelma olohuoneeseesi tai ruokailutilaasi hankkimalla tämä tyylikäs pyöreä lankkupöytä, jonka luonnolliset materiaalit tuovat lämpöä ja luonnetta tilaan. Sen 130 cm halkaisija tarjoaa runsaasti tilaa yhteisille aterioille, ja koivujalat yhdessä massiivitammikannen kanssa luovat kestävän ja visuaalisesti miellyttävän ilmeen. Jokainen pöytä on ainutlaatuinen puun omien kuvioiden ja sävyjen ansiosta, tehden siitä persoonallisen lisän kotiisi.

2. Erinomainen hintalaatusuhde

Lana pyorea lankkupoyta O115 cm

Lana pyöreä lankkupöytä Ø115 cm

468,00 €

* Katso Vekeltä

Tämä viehättävä pyöreä lankkupöytä, valmistettu ekologisesti kestävästä männystä, tuo luonnon kauneuden suoraan ruokailutilaasi. Erikoisharjattu kansi korostaa männyn ainutlaatuisia syykuvioita, tarjoten samalla kestävän ja vesitiiviin pinnan. Tämän pöydän luonnollinen ilme ja pyöreä muoto tekevät siitä täydellisen kokoontumispaikan perheellesi.

3. Käytännöllinen ja helppohoitoinen tiikkipöytä

Metropole pyorea ruokapoyta 130

Metropole pyöreä ruokapöytä 130

1 790,00 €

* Katso Snugilta

Valitse tämä pyöreä lankkupöytä, jos etsit sekä tyylikkyyttä että toimivuutta. Tiikistä valmistettu, tämä pöytä ei ainoastaan kestä aikaa vaan myös arjen kiireitä ja juhlahetkiä. Sen ainutlaatuinen jalkojen muotoilu tarjoaa runsaasti jalkatilaa, tekee siitä ihanteellisen valinnan jokaiseen kotiin. Tämän pöydän ympärille kokoontuminen on nautinto.

4. Ihanaa rustiikkimaisuutta ja rouheutta

House Doctor Club ruokapoyta pyorea O130 cm

House Doctor Club ruokapöytä pyöreä Ø130 cm

1 099,00 €

* Katso Vekeltä

Modernia tyyliä ja luonnonläheisyyttä yhdistävä pyöreä lankkupöytä on varma valinta, joka tuo rouheaa eleganssia kotiisi. Mangopuusta valmistettu kansi yhdessä ohuiden mustien metallijalkojen kanssa luo mielenkiintoisen kontrastin, joka sopii monenlaiseen sisustukseen. Pöydän pinta on käsitelty suojaavalla petsillä, mikä takaa pitkän iän ja helpon hoidon.

5. Kaunis ruskean ja mustan kontrasti

Timeless puinen ruokapoyta 130 cm

Timeless puinen ruokapöytä 130 cm

1 590,00 €

* Katso Snugilta

Jos etsit kestävää ja monikäyttöistä pyöreää lankkupöytää, tämä malli, jossa on yli 5 cm paksu kierrätystiikkinen kansi ja rautarunko, sopii laskuusi. Sen suuri halkaisija mahdollistaa kuuden ruokailijan mukavan istumisen, ja pöytä on saatavilla eri viimeistelyissä ja kokoissa. Tämä pöytä on suunniteltu kestämään niin arjen käyttöä kuin erityisiä juhlahetkiäkin, tarjoten samalla ainutlaatuisen keskipisteen kotisi sisustukseen.

6. Upean designin ystävälle

Rowico Carradale pyorea ruokapoyta

Rowico Carradale pyöreä ruokapöytä

1 499,00

* Katso Vekeltä

Tämä pyöreä lankkupöytä, Rowico Carradale, halkaisijaltaan 150 cm, on sekä ajaton että moderni lisäys keittiöösi, tarjoten ylellisen kohtaamispaikan isommallekin seurueelle. Massiivipuinen kansilevy, valittavissa valkopestynä tammena tai mustana saarnena, yhdistettynä mustiksi maalattuihin metallisiin V-jalkoihin, luo ilmavuuden ja tyylikkyyden tunteen. Säädettävät jalat takaavat pöydän vakauden erilaisilla pinnoilla, ja sen ympärille voi koota erityylisten tuolien ensemble, kuten Rowico Nagano tuolit, luoden kutsuvan tilan ystäviesi kanssa nautittaviin hetkiin.

7. Kauniin vaaleaa tammea

Class pyorea poyta 120 cm

Class pyöreä pöytä 120 cm

1 090,00 €

* Katso Snugilta

Tämän pyöreän lankkupöydän kompakti muotoilu ja taidokas jalkojen suunnittelu tarjoavat runsaasti jalkatilaa, tekevät siitä ihanteellisen valinnan neljän kuuden hengen ruokailuryhmille. Tammesta valmistettu pöytä on paitsi kestävä myös helppohoitoinen, sopien saumattomasti moneen tilaan ja sisustustyyliin. Erinomainen valinta, kun haluat yhdistää käytännöllisyyden ja tyylin, ja luoda kodikkaan kokoontumispaikan perheellesi ja ystävillesi.

Millainen pyöreä ruokapöytä valita omaan kotiin?

Lopulta oikean pyöreän ruokapöydän valitseminen omaan kotiin on yhdistelmä esteettisiä, toiminnallisia ja käytännöllisiä tekijöitä. Tärkeintä on löytää tasapaino näiden kolmen seikan välillä, jotta saadaan aikaan täydellinen ratkaisu jokaiseen tilanteeseen. Pöydän ulkonäkö ja tyyli on sovitettava yhteen muun sisustuksen kanssa, jotta saavutetaan harmoninen ja miellyttävä kokonaisuus. Lisäksi pöydän toiminnallisuus ja käyttömukavuus on otettava huomioon sen kapasiteetin, muodon ja materiaalien suhteen.

Huolellinen suunnittelu ja harkinta ovat avainasemassa täydellisen pyöreän ruokapöydän valinnassa. Erilaisten pöytien vertailu auttaa hahmottamaan, mikä vaihtoehto vastaa parhaiten omia tarpeita ja toiveita. Tässä prosessissa on hyvä käyttää hyväksi sekä visuaalisia että toiminnallisia kriteereitä, kuten pöydän muotoa, materiaaleja, tukevuutta ja istumapaikkojen määrää.

Kun nämä tekijät on huomioitu ja vertailtu, on mahdollista tehdä lopullinen valinta, joka heijastaa sekä henkilökohtaista tyyliä että käytännöllisiä tarpeita. Näin saadaan aikaan ihanteellinen pyöreä ruokapöytä, joka toivottaa tervetulleeksi niin perheenjäsenet kuin vieraatkin ja luo kodikkaan ilmapiirin, jossa nautitaan yhteisistä hetkistä ja herkullisista aterioista.

Usein kysytyt kysymykset

1. Miksi valita pyöreä ruokapöytä?

Pyöreät ruokapöydät tarjoavat monia etuja, kuten sosiaalisen ilmapiirin, turvallisuuden ja joustavuuden verrattuna neliömäisiin tai suorakulmaisiin pöytiin. Ne helpottavat keskustelua, koska kaikki istuvat yhtä etäällä toisistaan ja voivat helposti puhua keskenään. Lisäksi pyöreät pöydät ovat turvallisempia, sillä niissä ei ole kulmia, jotka voisivat aiheuttaa loukkaantumisriskin, erityisesti lapsiperheissä. Pyöreät pöydät soveltuvat myös monenlaisiin tiloihin ja sisustustyyleihin, ja niitä voidaan laajentaa tarvittaessa lisälevyjen avulla.

2. Millainen on oikea koko pyöreälle ruokapöydälle?

Pyöreän ruokapöydän koko valitaan huomioiden ruokailijoiden määrä, huoneen koko ja toiminnallisuus. Yleisesti ottaen 90-110 cm halkaisijaltaan oleva pöytä sopii 2-4 hengelle, 120-140 cm halkaisijaltaan oleva pöytä 4-6 hengelle ja 150-180 cm halkaisijaltaan oleva pöytä 6-8 hengelle. Tärkeää on varata riittävästi tilaa tuoleille ja liikkumiselle pöydän ympärillä, joten suositeltu vähimmäisetäisyys pöydän ja seinän välillä on noin 90 cm.

3. Mistä materiaalista valmistettu pyöreä ruokapöytä kannattaa valita?

Pyöreät ruokapöydät valmistetaan eri materiaaleista, kuten puusta, lasista, metallista ja kivestä. Valinta riippuu mieltymyksistä, budjetista ja sisustustyylistä. Puupöydät sopivat perinteiseen sisustukseen, lasikannet ovat moderneja, metallipöydät kestäviä ja monipuolisia, kun taas kivipöydät ovat ylellisiä mutta painavia. Materiaalin valinnassa tulee huomioida kestävyys, helppohoitoisuus ja sopivuus omaan sisustukseen.

4 Kuinka monta ihmistä mahtuu istumaan pyöreän ruokapöydän ääreen?

Pyöreän ruokapöydän tilavuus riippuu sen koosta, mutta yleensä 90-120 cm halkaisijaltaan olevan pöydän ääreen mahtuu mukavasti 4-5 ihmistä. Suuremmat pöydät, joiden halkaisija on yli 150 cm, voivat tarjota tilaa jopa 6-8 henkilölle.

5. Sopiiko pyöreä ruokapöytä pieneen tilaan?

Kyllä sopii! Pyöreä ruokapöytä voi itse asiassa olla erinomainen valinta pieniin tiloihin, koska sen muotoilu edistää sujuvaa liikkumista ja sosiaalista kanssakäymistä, välttäen teräviä kulmia, jotka vievät lisätilaa.

6. Minkätyyppiset tuolit sopivat parhaiten pyöreän ruokapöydän kanssa?

Valitse tuolit, jotka täydentävät pöydän muotoa ja tyyliä. Pyöreä pöytä toimii hyvin sekä modernien että perinteisten tuolien kanssa, mutta avainasemassa on varmistaa, että tuolien korkeus ja leveys sopivat yhteen pöydän kanssa mukavuuden maksimoimiseksi.