Matto ruokapöydän alle

Matto ruokapöydän alle on paitsi käytännöllinen, myös tyylikäs lisä sisustukseen. Se auttaa luomaan kodikasta tunnelmaa, parantaa akustiikkaa ja suojaa lattiaa naarmuilta ja kolhuilta. Oikeanlaisen maton valinta ruokapöydän alle vaatii huomiota sekä esteettisiin että toiminnallisiin tekijöihin. Tarkastelemalla erilaisia materiaaleja, kokoja, värejä ja kuvioita voidaan löytää täydellinen yhdistelmä, joka täydentää tilan ilmettä ja tekee ruokailuhetkistä entistä miellyttävämpiä.

Erilaiset tilat ja sisustustyylit vaativat erilaisia mattoja. Huoneen koko, muoto ja valaistus vaikuttavat maton valintaan, samoin kuin pöydän ja tuolien malli. Huomioon tulee ottaa myös materiaalien kestävyys ja helppohoitoisuus, sillä ruokailutilassa matto joutuu usein kovalle kulutukselle. Eri materiaaleilla, kuten villalla, puuvillalla, keinokuiduilla tai luonnonkuiduilla, on omat etunsa ja haasteensa, joten valintaan kannattaa panostaa aikaa ja harkintaa.

11 Tyylikästä ja käytännöllistä mattoa ruokapöydän alle

Olemme koonneet yhteen tyylikkäitä mattoja, jotka sopivat loistavasti ruokapöydän alle. Toivottavasti tämä julkaisu auttaa juuri sen täydellisen mato löytämisessä! ❤️

1. Piristystä sisustukseen

Piristysta sisustukseen

K/M Tibet Afghan matto

329,00 €

Katso Vekeltä

Tämä matto on inspiraationa Tibetin Afghan-perinteestä, ja se on sekä sisä- että ulkokäyttöön. Sen punainen sävy ja vintage-tyylinen kuviointi tuovat kodikkuutta tilaan. Sen polypropeenirakenne tekee siitä helppohoitoisen, ja se on saatavilla useissa ko’oissa. Vaikka suosittelenkin ammattimaista pesua, tahranpoisto on yksinkertaista.

2. Helposti puhdistettava muovimatto

Helposti puhdistettava muovimatto

Mai muovimatto

118,00 – 669,00 €

Katso Matto.filtä

Mai-matto ruokapöydän alle on ruotsalaisen suunnittelun mestariteos, tunnettu yksinkertaisuudestaan ja käytännöllisyydestään vuodesta 1956. Tämä kokonaan muovista valmistettu matto on sekä helppohoitoinen että tyylikäs, tehden siitä suositun valinnan kaikkialla.

3. Sileäksi kudottu upeus

Sileaksi kudottu upeus

Lyon 7638 -matto

129,00 €

Katso Matto.filtä

Lyon-matto ruokapöydän alle on pelastus lapsiperheille ja lemmikkitalouksille. Sen sileä pinta tekee siitä sekä kestävän että helpon puhdistaa. Olipa se ruokapöydän alla, olohuoneessa tai eteisessä, Lyon-matto luo lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin.

4. Ihania värejä ja kuvioita

Ihania vareja ja kuvioita

Sumeri-matto

269,00 €

Katso Vallilalta

Sumeri-matto ruokapöydän alle on ekologinen valinta. Valmistettu 75% kierrätetystä polyesteristä, sen digiprintattu design on sekä yksityiskohtainen että värikäs. Tämä matto ei ole vain silmille miellyttävä, vaan myös tuntoon, ja sen liukuestepohja pitää sen paikallaan.

5. Ihana valkoinen polypropeenimatto

Ihana valkoinen polypropeenimatto

Dawn Foam -matto

145,00 €

Katso Matto.filtä

Dawn Foam 6826 on monipuolinen matto, joka lisää rauhaa ja pyöreitä muotoja sisustukseen. Sileäpintainen design tekee siitä helpon ylläpitää, ja se sopii erityisesti perheille, joissa on lapsia ja lemmikkejä. Sijoita se mihin tahansa kotisi huoneeseen ja nauti sen tuomasta mukavuudesta.

6. Kaunis nukkamatto

Kaunis nukkamatto

SOLO nukkamatto

189,00 €

Katso Jotexilta

Tämä matto ruokapöydän alle on ihastuttava valinta vintage-ystäville. Miellyttävät värit ja 10 mm pitkä nukka tekevät siitä pehmeän ja tunnelmallisen lisän sisustukseen.

7. Lyhytkarvainen nukkamatto

Lyhytkarvainen nukkamatto

Nukkamatto Genova

174,99 €

Katso Homeroomilta

Genova-sarjan matto ruokapöydän alle on moderni ilmeiltään, mutta ajaton materiaaliltaan. Oeko-tex-sertifikaatti varmistaa, että matto on turvallinen valinta perheesi jäsenille. Sen korostettu kuvio ja hohdokas sekoitemateriaali tuovat tyylikkyyttä mihin tahansa huoneeseen.

8. Upea Vallilan design

Upea Vallilan design

Tove-matto

349,00 €

Katso Vallilalta

Tove-maton upea viskoosin kiilto heijastaa valoa ja luo elävän ilmeen mattoon ruokapöydän alle. Valosta riippuen matto näyttää aina hieman erilaiselta, tehden siitä todellisen katseenvangitsijan. Lisäksi sen helppohoitoisuus ja keveys ovat suuria etuja.

9. Kaunis villamatto

Kaunis villamatto

Anna villamatto

215,00 €

Katso Vekeltä

Anna villamatto ruokapöydän alle on luonnonmateriaalista valmistettu, palmikkopintainen kaunotar. Villan luontaiset ominaisuudet tekevät siitä likaa hylkivän ja helppohoitoisen, ja matto tuo lämpöä ja pehmeyttä oleskelutiloihin.

10. Kaunis polypropeenimatto

Kaunis polypropeenimatto

Tove-matto

329,00 €

Katso Vallilalta

Tämä Tove-matto on sekä kestävä että helppohoitoinen, kiitos 100% polypropeenin ja heatset-käsittelyn. Sen tiheä nukka on ylellisen pehmeä ja hohdokas, mikä tekee matosta sekä mukavan että tyylikkään.

11. Eläväpintainen villamatto

Elavapintainen villamatto

Line villamatto

299,00 €

Katso Vekeltä

Tämä käsinkudottu Line villamatto, viimeistelty tyylikkäillä valkoisilla päillä, luo lämpöä ja kodikkuutta ruokapöydän alle. Sen eläväpintainen muotoilu ja miellyttävä tuntuma jalalle tekevät siitä täydellisen lisän mihin tahansa tilaan, tarjoten samalla kestävyyttä ja helppohoitoisuutta. Villan likaa hylkivät ominaisuudet ja kaksipuolisuus lisäävät maton käytännöllisyyttä. Line villamatto, sekoitus 65% villaa ja 35% puuvillaa, ei ainoastaan tuo pehmeyttä lattialle, vaan myös viimeistelee huoneen ilmeen hienostuneesti.

Kuinka valita juuri se oikea matto ruokapöydän alle?

Kun olet valmis hankkimaan uuden maton ruokapöydän alle, on tärkeää ottaa huomioon muutama seikka. Ennen kaikkea, mittaa tila tarkasti. On olennaista, että matto on oikean kokoinen, jotta se ei jää liian pieneksi tai ole liian suuri tilaan nähden.

Lisäksi, valitse materiaali ja kuosi, jotka vastaavat sekä tarpeitasi että sisustustyylisi. Huomioi myös maton helppohoitoisuus ja kestävyys, erityisesti jos perheessäsi on lapsia tai lemmikkejä. Oikean maton löytäminen vaatii hieman tutkimustyötä ja harkintaa, mutta kun löydät sen täydellisen kappaleen, se on kaiken vaivan arvoinen. Eikä ole parempaa tunnetta kuin tietää, että olet tehnyt oikean päätöksen kodissasi. Onnea mattojahtiin!

Usein kysytyt kysymykset

1. Minkä kokoinen matto sopii parhaiten ruokapöydän alle?

Maton koko riippuu pöydän koosta ja siitä, kuinka monta tuolia siihen liittyy. Yleinen ohje on, että maton tulisi ulottua vähintään 60-80 cm pöydän jokaiselta sivulta ulospäin, jotta tuolit mahtuvat maton päälle myös silloin, kun niitä vedetään taaksepäin. Mittaa siis pöytäsi ja lisää tarvittava määrä molemmille sivuille saadaksesi oikean kokoisen maton.

2. Minkä tyyppinen matto on helppohoitoisin ruokailutilassa?

Ruokailutilassa sattuu ja tapahtuu, joten suosittelemme valitsemaan helppohoitoisen, likaa hylkivän ja pestävän maton. Synteettiset materiaalit, kuten polypropeeni, ovat usein hyvä valinta tähän tarkoitukseen. Myös tiiviisti kudotut ja lyhytnukkaiset matot ovat käytännöllisiä ruokailutiloissa.

3. Pitääkö maton ja ruokapöydän olla samaa muotoa?

Ei välttämättä. Vaikka usein suorakaiteen muotoista pöytää täydentää suorakaiteen muotoinen matto ja pyöreää pöytää pyöreä matto, rikkominen tästä säännöstä voi tuoda huoneeseen dynamiikkaa ja mielenkiintoa. Esimerkiksi pyöreä matto suorakaiteen muotoisen pöydän alla voi pehmentää tilaa ja tehdä siitä kutsuvamman.

4. Kuinka usein ruokapöydän alle sijoitettavaa mattoa tulisi puhdistaa?

Suosittelemme imuroimaan maton vähintään kerran viikossa ja tuulettamaan sitä säännöllisesti. Jos matossa on tahroja, ne kannattaa puhdistaa heti. Joistakin materiaaleista valmistetut matot voi myös pestä pesukoneessa, mutta aina on hyvä tarkistaa maton hoito-ohjeet ennen pesua.

5. Mistä tiedän, minkä värisen maton valita ruokailutilaani?

Mieti huoneesi väripalettia ja sitä, haluatko maton olevan huoneen katseenvangitsija vai taustaelementti. Neutraalit värit, kuten harmaa, beige tai ruskea, toimivat usein hyvin monenlaisten sävyjen kanssa ja tuovat rauhallisuutta tilaan. Jos taas haluat tuoda väriä ja eloisuutta, valitse rohkeampi sävy tai kuosi. Muista, että maton ei tarvitse olla samaa sävyä muiden huonekalujen kanssa, mutta sen tulisi sopia yhteen niiden kanssa.