Matto koiratalouteen

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Matto koiratalouteen on tärkeä hankinta, joka voi tuoda sekä viihtyisyyttä kotiin että helpottaa koiranomistajan arkea. Valittaessa sopivaa mattoa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta matto täyttää sekä omistajan että koiran tarpeet. On suositeltavaa, että matto on helppohoitoinen ja kestävä, sillä koirataloudessa se altistuu erilaisille rasituksille, kuten likaantumiselle ja koiran kynsille. Myös maton materiaali on tärkeä huomioida, sillä se vaikuttaa paitsi ulkonäköön myös maton käytännöllisyyteen ja kestävyyteen.

Erilaiset materiaalit, kuten synteettiset kuidut ja luonnonkuidut, soveltuvat eri tavoin koiratalouteen. Synteettiset kuidut, kuten polypropeeni ja nailon, ovat yleensä helppohoitoisia, kestäviä ja edullisia, mutta niiden ulkonäkö ja tuntu eivät välttämättä ole yhtä miellyttäviä kuin luonnonkuiduilla. Luonnonkuiduista esimerkiksi villa on erinomainen valinta, sillä se on luonnostaan likaa hylkivää ja kestävää, mutta se voi olla hieman kalliimpi vaihtoehto. Myös maton kuviointi ja väri voivat vaikuttaa sen sopivuuteen koiratalouteen. Tummemmat värit ja kuviot peittävät helpommin koiran karvat ja mahdolliset tahrat.

On tärkeää muistaa, että matto on vain yksi osa koiratalouden sisustusta ja kodin huoltoa. Oikeanlaisen maton lisäksi on hyvä panostaa myös koiran koulutukseen ja turkinhoitoon, jotta kodin siisteys ja viihtyisyys säilyvät mahdollisimman hyvinä.

15 Erityyppistä mattoa koiratalouksiin

Olemme koonneet listan ihanista matoista, jotka soveltuvat loistavasti koiratalouksiin. Toivottavasti tästä julkaistusta on apua ja juuri se sopiva matto löytyy! ❤️

1. Ihana matto pienempäänkin tilaan

Ihanan pehmea matto pienenpaankin tilaan

LC Cuisine puuvillamatto

89,00 €

* Katso Parolan Rottingilta

Tämä puuvillasta valmistettu matto koiratalouteen on kodin lämmin ja houkutteleva lisä, jossa yhdistyvät vaalea väri ja ruskeat sekä sinertävät yksityiskohdat. Sen luonnollinen ilme luo kodikkuuden tunteen, ja se soveltuu täydellisesti niin olohuoneeseen kuin eteiseenkin.

2. Ihana Himalaja-matto

Ihana himalaja matto

Himalaja matto

109,00 €

* Katso Vekeltä

Etsitkö mattoa koiratalouteen, joka herättää huomion? Himalaja-matto, yhdistäen villamaiset kuviot ja käsintehdyn ilmeen, on tyylikäs valinta. 100% polypropyleenista valmistettu matto luo kotiin uuden ilmeen ja sopii loistavasti niin olohuoneeseen kuin makuuhuoneeseen.

3. Ohut viskoosimatto

Ohut viskoosimatto

Marble viskoosimatto

115,00 €

* Katso Vekeltä

Marble-matto koiratalouteen on tyylikkään kevyt valinta, joka luo rauhallisen ilmapiirin kotiisi. Sen vaaleat sävyt ja yhdistelmä viskoosista ja puuvillasta tekevät siitä sekä mukavan että kestävän, olipa se sitten makuuhuoneessa tai oleskelutilassa.

4. Sileäpintainen monen tilan matto

Sielapintainen monen tilan matto

Dawn Foam -polypropeenimatto

93,00 €

* Katso Matto.filtä

Dawn Foam 6826 on sileäpintainen matto koiratalouteen, joka tuo tilaan harmoniaa verkonsilmäkuvioinnillaan. Se on ihanteellinen valinta niin auloihin, olohuoneeseen kuin keittiöönkin, ja erityisesti perheille, joissa on lapsia tai eläimiä.

5. Kaunis villamatto

Kaunis villamatto

Sumack villamatto

495,00 €

* Katso Matto.filtä

Jos haet mattoa koiratalouteen, joka on sekä kestävä että laadukas, Sumack villamatto on täydellinen valinta. Käsintehty rakenne yhdistettynä villan helppohoitoisuuteen tekee siitä sekä käytännöllisen että tyylikkään. Luo kotiisi luonnollinen ja lämmin tunne Sumackin monilla värivaihtoehdoilla.

6. Mikrokuitumatto kukkakuosilla

Mikrokuitumatto kukkakuosilla

Mario Kukka -matto

211,00 €

* Katso Matto.filtä

Etsitkö ajatonta mattoa koiratalouteen? Mario-matto on juuri se! Valmistettu pehmeästä mikrokuidusta, se hemmottelee jalkojasi mukavuudella. Tämä monikäyttöinen matto sopii sekä olo- että makuuhuoneeseen ja on saatavana useissa mitoissa, jotta se istuu juuri oikein kotiisi.

7. Vallilan upea polypropeenimatto

Kuja matto

Kuja-matto

189,00 €

* Katso Vallilalta

Tämä kestävä ja monikäyttöinen matto koiratalouteen on valmistettu 100% polypropeenista, tarjoten sekä ulko- että sisäkäyttöön soveltuvan sileän pinnan. Sen helppohoitoisuus, kuten käsinpesu tai hellävarainen imurointi, tekee siitä ihanteellisen valinnan aktiiviseen kotiin. Taidokkaasti kudottu kuosi tuo kotiisi tyylikkyyttä ja mukavuutta, sopien saumattomasti niin eteiseen kuin olohuoneeseenkin.

8. Kaunista kiiltoa viskoosilla

Kaunista kiiltoa viskoosilla

Tove-matto

199,00 €

* Katso Vallilalta

Tove-matto tuo mukanaan lumoavaa kiiltoa koiratalouteen. Viskoosin heijastava pinta leikkii valon kanssa, tarjoten joka kerta hieman erilaisen näkymän. Matto on helppohoitoinen ja kevyt siirtää, ja sen lateksipohja estää liukastumiset.

9. Kaunis matto uniikilla kuosilla

Lemmittyni matto

Lemmittyni-matto

89,90 €

* Katso Vallilalta

Lemmittyni-matto, valmistettu ylellisestä ja osittain kierrätetystä polyesteristä, tuo kotiisi silkkinen loisto ja ainutlaatuinen värikirjo. Digiprintattu kuosi herättää tilan eloon, ja maton pohjassa olevat liukuestepisteet takaavat turvallisuuden. Tämä matto koiratalouteen on helppo pitää puhtaana, tehden siitä sekä käytännöllisen että kauniin lisän sisustukseesi.

10. Luonnonläheistä tunnelmaa

Luonnonlaheista tunnelmaa

Line villamatto

139,00 €

* Katso Vekeltä

Line villamatto koiratalouteen on käsintaidon mestariteos. Käännettävä design ja valkoiset, siististi viimeistellyt päät lisäävät sen käytännöllisyyttä ja estetiikkaa. Lämmin villa ja puuvilla yhdistyvät matossa, joka hylkii likaa ja tuntuu ihastuttavalta jalkojesi alla. Huomioi, että käsinkudottuna joitain lankoja saattaa löystyä alussa, mutta se on tämän tyyppiselle matolle normaalia.

11. Huoneen keskipisteeksi

Huoneen keskipisteeksi

Finarte Saaristo matto

330,00 €

* Katso Vekeltä

Kuvittele matto koiratalouteen, joka kutsuu kotiisi kesän lämmön. Finarte Saaristo -matto ei ole vain esteettinen nautinto, vaan myös koiraystävällinen valinta. Hemmottelu villan ja puuvillan yhdistelmällä tekee matosta pehmeän tassuille, ja sen vastuullinen valmistus takaa, että se on kestävä valinta.

12. Yksinkertainen puuvillamatto

Yksinkertainen puuvillamatto

Liplatus puuvillamatto

89,00 €

* Katso Vekeltä

Etsitkö täydellistä mattoa koiratalouteen, joka toisi mieleen kesäiset päivät? Liplatus puuvillamatto ei ainoastaan tuo mieleen järvimaisemia, mutta on myös käsinkudottu kestämään aktiivista arkea. Tämä luonnonmukainen matto on varma valinta jokaiseen kotiin.

13. Kauniita kuvioita

Kauniita kuvioita

Ultima matto

249,00 €

* Katso Vekeltä

Jos haluat yhdistää tyylikkyyden ja toimivuuden, Ultima-matto on oiva lisä koiratalouteen. Tämän maton graafinen design ja erikoiskäsittely tekevät siitä sekä visuaalisesti että taktiilisesti täydellisen valinnan. Ei enää staattista sähköä, vain pehmeyttä ja tyylikkyyttä.

14. Kaunis kohokuvioinen pinta

Kaunis kohokuvioinen pinta

Lucina-matto

179,00 €

* Katso Vallilalta

Lucina-matto tuo kotiisi koiratalouteen loistoa ja kiiltoa. Sen dynaaminen pinta heijastaa valoa, tehden siitä eläväisen osan sisustustasi. Lisäksi maton liukueste varmistaa, että leikkivä koira tai kiireinen omistaja eivät liukastele.

15. Upea käsintehty nokkosmatto

PAROLAN® kasintehty Allo nokkosmatto

PAROLAN® käsintehty Allo nokkosmatto

755,00 €

* Katso Parolan Rottingilta

Ainutlaatuinen ja ekologinen valinta, PAROLAN® Allo nokkosmatto tuo koiratalouksien lattioille pehmeyttä ja lämpöä. Käsinkudottu Nepalin Himalajan nokkosesta, tämä matto on paitsi kestävä myös ihanan pehmeä jalkojen alla. Sen luonnollinen, värjäämätön sävy ja silkkinen hohde tekevät jokaisesta matosta ainutlaatuisen taideteoksen, joka tuo kotiisi ripauksen luonnon kauneutta ja kestävää arvoa.

Kuinka onnistua ostamaan juuri se täydellinen matto koiratalouteen?

Kun olet päättänyt investoida mattoon koiratalouteen, on tärkeää muistaa muutama keskeinen asia ostoksilla. Ensinnäkin, mieti minkä kokoinen matto sopii tilaasi parhaiten. Toiseksi, valitse materiaali, joka on helppo puhdistaa ja joka kestää koirasi tohinat. Esimerkiksi tiheäkuituiset matot voivat olla erityisen kestäviä.

Kun valintasi osuu oikeaan mattoon, se ei ainoastaan täytä koiraystävällisyyden kriteereitä, vaan myös heijastaa omaa sisustusmakuasi. Kuuntele sisintäsi ja mieti, miltä haluat kotisi näyttävän. Kun yhdistät toiminallisuuden ja tyylin, voit nauttia matostasi vuosia eteenpäin. Muista, että kotisi on paikka, jossa sekä sinun että koirasi tulisi tuntea olonsa mukavaksi ja onnelliseksi. Onnea matkaan maton valinnassa!

Usein kysytyt kysymykset

1. Millainen matto on paras koiratalouteen?

Parhaat matot koiratalouteen ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa. Suosimme kuitumattoja tai tiiviisti kudottuja mattoja, sillä ne imevät vähemmän likaa ja ovat helpompia puhdistaa. Kestävä ja liukuesteellä varustettu pohja on myös tärkeä, jotta matto pysyy paikallaan koiran leikkiessä.

2. Kuinka usein matto tulisi puhdistaa, kun taloudessa on koira?

Riippuu koiran aktiivisuudesta ja siitä, kuinka usein se tulee ulkoa sisälle. Yleisesti ottaen suosittelemme imuroimaan maton vähintään kerran viikossa ja tehostamaan puhdistusta tarvittaessa tahranpoistoaineella. Syvempää puhdistusta, kuten pesua, suositellaan 2-3 kertaa vuodessa.

3. Mitkä värit ja kuosit ovat käytännöllisiä koiratalouden matossa?

Käytännöllisimmät värit ovat maanläheisiä sävyjä, kuten beige, harmaa ja ruskea, jotka peittävät helposti koiran tuomat pienet liat ja karvat. Kuosillisissa matoissa epäsäännölliset kuviot ja tekstuurit voivat auttaa piilottamaan tahroja ja koirankarvoja.

4. Miten voin vähentää koirankarvojen kerääntymistä matolla?

Säännöllinen koiran harjaaminen vähentää irtokarvojen määrää. Lisäksi imurointi on tehokas keino pitää matto puhtaana. Kokeile myös mattoja, joilla on tiheä kudos – ne voivat kerätä vähemmän karvoja kuin löyhemmät matot.

5. Voinko käyttää maton alla liukuestettä, jos pelkään koiran liukastelevan?

Ehdottomasti! Liukueste ei vain suojaa koiraa liukastumisilta, vaan myös pitää maton paikallaan ja suojaa lattiaa naarmuilta. Valitse laadukas liukueste, joka sopii valitsemallesi matolle ja lattiapinnalle.