Kylpyhuoneen sisustus

Onko tavoitteena luoda juuri omaan kotiin täydellinen kylpyhuoneen sisustus? Kylpyhuoneen sisustaminen voi olla vaikeaa. Sisustaessa tulee ottaa huomioon monia eri elementtejä, kuten peilit, valaistus, allaskaapit, kaapistot, lattia- ja seinäpinnat sekä kodinhoitolaitteet. Tärkeää on luoda juuri omiin tarpeisiin sopiva ja oman tyylinen kylpyhuone. Kylpyhuoneen sisustamista helpottaa huolellinen suunnittelu. Suunnitelman avulla säästyy paljon aikaa itse sisustus vaiheessa.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa sisustaa kylpyhuonetta. Jokaisen pitää itse pohtia, mitkä elementit ja esineet kuuluvat oman kylpyhuoneen sisustukseen. Tämä julkaisu ei todellakaan ole kaiken kattava teos kylpyhuoneen sisustamisesta, vaan tarkoituksena on inspiroida ja auttaa löytämään omat ratkaisut sisustukseen. Eikun sisustamaan!

Kuinka luoda omaan kotiin täydellinen kylpyhuoneen sisustus?

Näillä vinkeillä kylpyhuoneen sisustus on toivottavasti hieman helpompaa. 

1. Tummat sävyt

Tummat savyt

Tummien sävyjen avulla on mahdollista luoda intiimi ja elegantti kylpyhuoneen sisustus. Tummat sävyt ovat erinomainen valinta myös kodikkaan ja lämpimän sisustuksen luomiseen. Kaikkia pintoja ja huonekaluja ei kuitenkaan kannata valita tummassa värissä, koska liian synkkä tila voi helposti muuttua tunkkaiseksi ja ahtaan tuntuiseksi. Tummat sävyt toimivat erityisen hyvin peilien kanssa, koska peili korostuu tummassa tilassa tyylikkäästi.


2. Peili valolla

Kylpyhuoneen sisustus peili valolla

Helppo tapa lisätä valoa kylpyhuoneeseen on valita peilit valolla. Peilien valo luo tunnelmaa ja helpottaa laittautumista. Edestä tuleva valaistus luo tunnelmallisen tilan. Kylpyhuoneeseen kannattaa kuitenkin hankkia myös muita valaisimia, koska peilin valot eivät välttämättä riitä kaikissa tilanteissa.


3. Raikkautta viherkasveilla

raikkautta viherkasveilla 4

Viherkasvit tuovat kylpyhuoneeseen raikkautta ja luonnonläheisyyttä. Viherkasvien ansiosta tilan ilmanlaatu pysyy parempana ja tila tuntuu luonnollisemmalta. Kasvit lisäävät kylpyhuoneen kodikkuutta ja luovat tilasta viihtyisän. Kylpyhuoneeseen tulee valita oikeanlaiset kasvit ja niiden hoidossa tulee huomioida oikea valaistus, lämpötila ja kosteus. 

Täältä löydät julkaisun kasveista, jotka pärjäävät hyvin kylpyhuoneessa.


4. Matto tuomaan väriä

Kirkkaan punainen matto valkoisessa kylpyhuoneessa

Matto tuo väriä ja kodikkuutta kylpyhuoneeseen. Värikäs matto sopii erinomaisesti vaaleaan kylpyhuoneeseen. Matto toimii keskipisteenä ja lisää tilan kiinnostavuutta.

Täältä voit lukea mattojen valitsemisesta kodin eri huoneisiin.


5. Hotellimainen ilme

Kylpyhuoneen sisustus hotellimainen ilme

Onko tavoitteena luoda minimalistinen ja siisti kylpyhuoneen sisustus? Hotellimainen ilme sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen. Hotellien kylpyhuoneet ovat usein elegantteja, moderneja ja käytännöllisiä. Valitsemalla käytännölliset kalusteet ja luomalla minimalistinen muotoilu on hotellimaisen kylpyhuoneen luominen helppoa.


Veke tarjoukset 1

6. Kukkia piristämään tilaa

Kukkia

Kukilla voi lisätä kylpyhuoneeseen väriä ja elämää. Kukat voi laittaa esimerkiksi altaan reunalle, ikkunalaudalle tai erilliselle tasolle. Kukat ovat hauska ja helppo tapa piristää kylpyhuoneen sisustusta, mutta niitä käytettäessä tulee kuitenkin huomioida niiden säännöllinen vaihtaminen. 

Täältä löydät mahtavia ideoita kukilla sisustamiseen.


7. Lisää säilytystilaa hyllyillä

Kylpyhuoneen sisustus hyllyt

Kylpyhuoneessa on hyvä olla paljon säilytystilaa. Hyllyillä mahdollista lisätä tätä. Hyllyt ovat helppo asentaa ja niiden avulla voi saada yllättävänkin paljon lisää säilytystilaa tavaroille. Niille kannattaa asettaa esineitä, jotka sopivat hyvin yhteen kylpyhuoneen muun sisustuksen kanssa. Hyllyt voivat toimia säilytyspaikkana esimerkiksi pesuaineille, pyyhkeille tai huonekasveille.

Täältä löydät lisää ideoita kylpyhuoneen säilytystilan lisäämiseksi.


8. Minimalismi

Minimalismi 1

Minimalistinen kylpyhuoneen sisustus on helppokäyttöinen ja selkeä. Minimalistisessa sisustuksessa käytetään vain tarpeellisia huonekaluja, sekä yksinkertaista värimaailmaa ja muotoilua. Minimalistisessa sisustuksessa keskitytään perusasioihin ja tavoitellaan mahdollisimman käytännöllistä tilankäyttöä.


9. Roikkuva lamppu

Yksittäinen roikkuva lamppu tummassa kylpyhuoneessa

Roikkuvalla kattovalaisimella voi lisätä kylpyhuoneeseen persoonallista tyyliä. – Valaisimen paikka kannattaa valita huolella, jottei se ole tiellä.

Tästä löydät listan moderneista kattovalaisimista, joista osa on todella hyvä lisä kylpyhuoneen sisustukseen.


10. Persoonallisuutta taululla

Uniikkia ilmetta tauluilla

Taulut ovat helppo ja halpa tapa lisätä kylpyhuoneen persoonallisuutta. Taulut voi valita täysin oman mielen mukaan, mutta kannattaa kuitenkin huomioida niiden yhteensopivuus muun sisustuksen kanssa. 

Täältä löydät erinomaisen artikkelin taulujen käytöstä osana kylpyhuoneen sisustusta.


11. Säilytystilaa sisustustikkailla

Sailytystilaa sisustustikkailla

Sisustustikkaat ovat trendikäs ja tyylikäs tapa lisätä ripustustilaa kylpyhuoneeseen. Tikkaille voi ripustaa pyyhkeet ja kylpytakit. Sisustustikkaat vaativat toki tilaa, mutta ne ovat erinomainen tapa luoda uniikki kylpyhuoneen sisustus.


Veke tarjoukset 1

12. Pirteyttä värikkäällä seinällä

Pirteytta varikkailla seinilla 1

Tilan pirteyttä voi lisätä värikkäällä seinällä. Värikäs seinää toimii kylpyhuoneen katseenvangitsijana ja se lisää tilaan persoonallista ilmettä. Seinän värin tai tapetin kanssa voi revitellä, mutta kannattaa kuitenkin varmistaa sen sopivuus kylpyhuoneen muun sisustuksen kanssa. 


13. Pieni pöytä tai jakkara

Pieni poyta tai jakkara

Pieni pöytä tai jakkara voi olla käytännöllinen lisä kylpyhuoneen sisustukseen. Pöydälle voi asettaa tavaroita kuten saippuat tai muut peseytymisvälineet. Jakkaran voi asettaa esimerkiksi kylpyammeen viereen, jolloin siihen ylettyy helposti. Jakkaraa voi käyttää tarvittaessa myös istumapaikkana esimerkiksi vaatteita puettaessa.


14. Pyöreä peili

Kylpyhuoneen sisustus pyorea peili

Pyöreä peili on tyylikäs ja minimalistinen ratkaisu kylpyhuoneeseen. Pyöreä peili sopii erinomaisesti pieneen kylpyhuoneeseen, koska se ei vie yhtä paljon tilaa, kuin peilikaappi.


15. Paikka tavaroiden ripustamiseen

Paikka tavaroiden ripustamiseen

Kylpyhuoneessa on hyvä olla paikka tavaroiden ripustamiseen. Pyyhkeiden lisäksi ripustaa voi pesuvälineet, vessapaperit ja vaikka kuinka paljon muuta tavaraa, kunhan vain käyttää luovuutta. Ripustimia löytyy useassa eri tyylissä. – Kylpyhuoneeseen sopii erinomaisesti liimapinnalla varustetut ripustimet, koska ne pysyt hyvin kaakeleissa kiinni, eivätkä ne jätä paikattavia reikiä seinään.


16. Vaaleat värit

Vaalea kylpyhuoneen sisustus

Vaaleiden värien käyttö kylpyhuoneessa luo tilasta avaran ja valoisan. Yhdessä luonnonvalon kanssa, vaaleat värit luovat raikkaan ja energisen tunnelman. Vaaleita värejä jotka sopivat erinomaisesti kylpyhuoneeseen ovat vaaleanharmaa, beige ja valkoinen. Skandinaavisessa sisustuksessa korostuu vaaleat värit ja raikkaus, mitkä sopivat osaksi kylpyhuoneen sisustusta.

Kuinka aloittaa kylpyhuoneen sisustus?

On tärkeää tehdä huolellinen suunnitelma ennen sisustuksen aloittamista. On totta, että oikeat sisustusratkaisut näkee vasta kun ne on laitettu käytäntöön, mutta huolellinen suunnittelu nopeuttaa oikean sisustuksen löytämistä huomattavasti. Oikea sisustus löytyy kokeilemalla ja selvittämällä itse millaisen kylpyhuoneesta haluaa ja tarvitsee. 

Ideoita ja vinkkejä kylpyhuoneen sisustuksesta kannattaa lukea, mutta parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun itse tekee lopulliset päätöksen sisustuksesta. Eikun suunnittelemaan!


FAQ

Kuinka luoda kodikas kylpyhuoneen sisustus?

Kotoisuus tarkoittaa ihmisille eri asioita, joten juuri sinulle kotoisan kylpyhuoneen onnistut luomaan selvittämällä mitkä asiat itse kokee kotoisaksi. Kotoisan tilasta voi tehdä värit, materiaalit, tekstiilit, oikeanlainen valaistus ja oman persoonan esille tuominen.

Kuinka valita oikeat huonekalut kylpyhuoneeseen?

Kylpyhuoneen suurimpia kalusteita, kuten allaskaappia ja kylpyammetta kannattaa aina käydä katsomassa paikan päällä. Pienemmät esineet, kuten koriste-esineet, on helppo tilata nettikaupasta ja tarvittaessa palauttaa.