Kevät sisustus

Miksi kevät sisustus on ihana lisä omaan kotiin? Kevät on täydellinen aika piristää oma koti pirteällä sisustuksella. Lämmin sää, pidemmät päivät ja ihanat keväiset värit tekevät siitä täydellisen ajankohdan muutokselle. Oikeilla elementeillä ja koristeilla kotiin on mahdollista luoda ihana keväinen tunnelma.

Kuinka luoda ihana kevät sisustus omaan kotiin?

Kevät on loistava aika alkaa miettiä kodin uudistamista. Se on täydellinen aika tuoda sisustukseen kirkkaita ja iloisia värejä, lisätä viherkasveja ja nauttia vuodenajan tarjoamasta ihanasta luonnonvalosta. On monia tapoja tuoda kevät kotiin. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden avulla on helppo päästä alkuun. 

Ensimmäinen askel kodin sisustamisessa kevättä varten on suunnitelman laatiminen. Miettiä kannattaa, mitä värejä haluat käyttää, mitkä kasvit ja kukat sopivat omaan sisustukseen ja millainen valaistus sopii parhaiten mihinkin huoneeseen. Hyvän suunnitelman laatiminen auttaa säästämään aikaa ja rahaa.

Olemme listanneet muutamia ihania ideoita, joiden avulla on mahdollista saavuttaa täydellinen kevät sisustus. Toivottavasti niistä on apua!

1. Pirteät keväiset värit

Kevaiset varit

Kun koti halutaan sisustaa kevättä varten, värit ovat avainasemassa. Kirkkaat ja pirteät sävyt ovat täydellinen valinta. Vihreä on suosittu valinta kevääksi, sillä se sopii vuodenajan puiden ja kukkien sävyihin. Muita suosittuja kevään sävyjä ovat keltainen, vaaleanpunainen ja sininen. Raikkaiden ja värikkäiden värien avulla on mahdollista luoda ihana kevät sisustus!

Tärkeää on on valita värit, jotka toimivat hyvin yhdessä. Värien sekoittamista ei tule pelätä. Värien yhdistämisellä on mahdollista luoda ainutlaatuinen ilme omaan kotiin. 

Tästä löydät mahtavan julkaisun trendikkäiden värien käytöstä sisustuksessa.


2. Kukat ja viherkasvit

Kukat ja viherkasvit

Loistava tapa lisätä kotiin keväistä tunnelmaa on tuoda sinne kukkia ja kasveja. Kukat ovat helppo ja edullinen tapa lisätä väriä ja pirteyttä sisustukseen. 

Huonekasvit ovat myös loistava vaihtoehto raikkauden lisäämiseen. Ne eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan ne auttavat myös puhdistamaan ilmaa. Ainakin aluksi kannattaa valita helppohoitoisia kasveja, jotta niiden hoitamisesta ei aiheudu päänvaivaa.

Tästä löytyy Casa Mimi blogin julkaisu keväisestä sisustamisesta, mikäli inspiraatiolle on tarvetta.


3. Energiaa luonnonvalolla

Energiaa luonnonvalolla

Luonnonvalon lisääminen kodin sisustukseen on yksi tehokkaimmista tavoista piristää tilaa ja tehdä siitä keväisempi. Hyödyntämällä luonnonvaloa voi tuoda pirteyttä muuten tylsään ja pimeään huoneeseen. 

Erinomainen tapa lisätä luonnonvaloa kodin sisätiloihin on maalata seinät vaalealla värillä. Neutraalit sävyt, kuten valkoinen, beige tai vaaleanharmaa, heijastavat auringon säteitä ja saavat huoneen tuntumaan suuremmalta ja valoisammalta. Vaaleat värit kuuluvat vahvasti skandinaaviseen sisustukseen, mikä on erinomainen tyyli kevääksi.

Seinille voi myös lisätä peilejä, joiden avulla tilasta saa valoisamman sekä avaramman. Huoneesta voi tehdä valoisamman trendikkäillä epäsymmetrisillä peileillä.


4. Pastellivärien käyttö

Pastellivarit

Pastellivärit ovat loistava tapa tuoda kotiin pehmeää, keväistä tunnelmaa. Erinomaisia värejä ovat vaaleanpunaisen, sinisen, vihreän ja keltaisen sävyt, jotka ovat hillittyjä ja pehmeitä. Nämä sävyt auttavat luomaan lempeän tunnelman ja ne sopivat hyvin yhteen kevään kirkkaampien sävyjen kanssa.

Kun sisustaa pastellisävyillä, niitä on tärkeä tasapainottaa kirkkaammilla sävyillä. Tämä auttaa luomaan yhtenäisen ilmeen. Pastellivärien avulla on mahdollista luoda yhtenäinen kevät sisustus!


5. Keveyttä ja väriä koriste-esineillä

Keveytta ja varia koriste esineilla

Sisustuselementit ja koristeet ovat loistava tapa lisätä väriä ja elämää kotiin. Sisustuselementit, jotka ovat kirkkaita ja iloisia, voivat olla apuna ihanan keväisen tunnelman luomisessa kotiin. Väriä voi tuoda esimerkiksi peitot, tyynyt, huovat, taulut, matot ja monet muut esineet.

Yksityiskohtia sisustukseen voi lisätä myös esimerkiksi ripustamalla valoja tai lisäämällä ihania taideteoksia. Nämä pienet yksityiskohdat auttavat luomaan valoisan ja kutsuvan ilmapiirin.

Tästä löytyy Ninni Jaatisen blogin mahtava julkaisu Pieniä ihania sisustusasioita kotona, mikäli inspiraatiolle on tarvetta.


Veke tarjoukset 1

6. Raikkaiden ja ilmavien tekstiilien käyttö

Raikkaat ja ilmavat tekstiilit

Kodin tekstiilit ovat tärkeä osa kodin sisustamista kevättä varten. Kevyet kankaan, kuten pellava ja puuvilla auttavat luomaan raikkaan ja keväisen ilmapiirin kodin sisustukseen.

Kotiin voi lisätä tekstuuria tuomalla sinne luonnonmateriaaleja. Rottinkihuonekalut ja -koristeet, juuttimatot, puiset huonekalut ja viherkasvit ovat ihania tapoja lisätä huoneen luonnonmateriaaleja.


7. Värikkäitä yksityiskohtia

Varikkaita yksityiskohtia

Pienet värikkäät yksityiskohdat ovat helppo ja halpa tapa luoda keväinen tunnelma omaan kotiin. Kirkkaat ja iloisen väriset esineet piristävät sisustusta yllättävän paljon. Esimerkiksi värikkäät tyynyt ja torkkupeitot ovat erinomainen tapa tuoda pirteyttä muuten tasaiseen sisustukseen.  

Myös seinille voi lisätä väriä. Seinille voi ripustaa värikkäitä koriste-esineitä, tauluja tai julisteita. Värikkäitä yksityiskohtia voi lisätä kodin jokaiseen tilaan. Keväistä tunnelmaa kannattaa lisätä varsinkin olohuoneen sekä makuuhuoneen sisustukseen, koska niissä vietetään usein eniten aikaa.


8. Omat keväiset mielenkiinnon kohteet esille

Kevaiset mielenkiinnon kohteet

Keväällä on ihana viettää aikaa ulkona ja aloittaa talvella poisjääneet harrastukset uudelleen. Kodin sisustusta voi piristää lisäämällä sen sisustukseen asioita, jotka itse kokee tärkeiksi. 

Esimerkiksi jos kukkien istutus on ollut viime kesänä ja syksynä mielenkiinnon kohteena, ei ole parempaa aikaa aloittaa sitä uudelleen, kuin nyt keväällä. Kukkia voi sijoittaa esimerkiksi terassille tai parvekkeelle. – Vaikka kukkien istuttaminen ei ole ollut aikaisemmin harrastuksena, on se ihana tapa tuoda väriä kodin sisustukseen.


9. Kutsuva ilmapiiri

Kutsuva ilmapiiiri

Kutsuva ilmapiiri on kaikki kaikessa keväisessä sisustuksessa. Kutsuvan ilmapiirin luovat aikaisempien kohtien ideat yhdessä. On tärkeää luoda yhtenäinen ja iloinen kokonaisuus. Kevät on on valon ja ilon aikaa, joten oma koti kannattaa sisustaa se mielessä.

Sisustusta voi muuttaa pienillä yksityiskohdilla todella paljon. Kaikkea ei kannata kuitenkaan muuttaa kerralla.

Kuinka aloittaa oman kodin kevät sisustus?

Kevät on täydellinen aika antaa kodille kaivattua virkistystä. Kevät sisustus kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Miettiä kannattaa, että mitkä värit ja materiaalit sopisivat omaan sisustukseen. Jokaiseen kotiin sopivat eri asiat, joten lopulliset päätökset kannattaa tehdä itse. 

Toivottavasti tämän julkaisun ideoista oli apua. Eikun kevättä kohti!


FAQ

Millä muutoksilla luoda ihana kevät sisustus?

Omaan kotiin voi luoda keväisen tunnelman väreillä, koriste-esineillä, tekstiileillä sekä monella muulla tavalla. Sisustuksen muuttaminen keväiseksi ei vaadi paljoa vaivaa, vaan se onnistuu pienillä muutoksilla.

Mitkä värit ovat keväisiä?

Keväisiä värejä ovat esimerkiksi keltainen, vihreä ja vaaleanpunainen. Näitä kirkkaita värejä kannattaa kuitenkin tasapainottaa neutraaleimmilla väreillä, kuten pastelliväreillä.