Keittiön sisustus

Kuinka luoda täydellinen keittiön sisustus omaan kotiin ja omiin tarpeisiin? Keittiö sisustaminen kannattaa suunnitella omien tarpeiden mukaan. Tärkeitä huomioitavia asioita keittiön sisustuksessa ovat huoneen tila, budjetti, sopivat kalusteet, tilaan sopiva valaistus ja tilan käytännöllisyys. Suunnittelun alussa on tärkeää varmistaa tilan käytännöllisyys. Tyylikäs mutta epäkäytännöllinen keittiö ei ole pidemmän päälle järkevä ratkaisu. Apua keittiön suunnitteluun on saatavilla esimerkiksi keittiösuunnitelijoilta ja sisustusarkkitehdeilta.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tyyliä keittiön sisustukseen. Sisustus tulee suunnitella itselle ja omalle perheelle sopivaksi. Aloittaa kannattaa siis omia tarpeita tutkimalla ja selvittämällä mitä keittiöltä oikeasti haluaa ja tarvitsee. 

Kuinka luoda täydellinen keittiön sisustus omaan kotiin?

Näiden vinkkien ja ideoiden avulla tulee keittiön sisustus olemaan toivottavasti hieman helpompaa. Eikun keittiötä sisustamaan!

1. Viherkasveja tuomaan raikkautta

Vaalea keittiön sisustus koristeltuna viherkasveilla

Viherkasveilla on mahdollisuus luoda raikas keittiön sisustus. Kasvit parantavat huoneilman laatua ja luovat tilaan luonnonmukaisen tunnelman. Viherkasveja löytyy loputtomalta tuntuva valikoima ja niiden joukosta voi olla vaikea löytää juuri omaan sisustukseen ja tyyliin sopivat kappaleet. 

Täältä löydät Marttojen erinomaiset ohjeet huonekasvien valintaan ja hoitoon.


2. Matto tuomaan lämpöä ja kodikkuutta

Vaaleanharmaa matto keittiön lattialla

Maton avulla voi tuoda lämpöä ja väriä keittiöön. Matto tuntuu mukavalta jalkojen alla varsinkin, jos kodin lattiat ovat usein kylmät. Matto on helppo yhdistää keittiön muun sisustuksen kanssa, valitsemalla oikean värinen kappale. Kannattaa kuitenkin huomioida, että matto tahriintuu keittiössä kohtalaisen helposti. Erinomainen vaihtoehto on kuviollinen tai monivärinen matto, koska tahrat eivät silloin näy kovinkaan huomattavasti.


3. Korkea saareke ja jakkarat

Keittiön saareke mustilla jakkaroilla

Korkea saareke ja jakkarat tuovat keittiöön modernin ja tyylikkään ilmeen. Tämä ratkaisu on erinomainen, mikäli kotiin tarvitaan lisää paikkoja ruokailuun. Saareke on mahdollista rakentaa siten, että jakkarat saadaan, niiden ollessa pois käytöstä, piilotettua saarekkeen alle.


4. Tummia ja vaaleita värejä luomaan kontrastia

Keittion sisustus tummat ja vaaleat varit scaled e1677151382603

Tummien ja vaaleiden värien käyttö yhdessä luo keittiöön kontrastia. Mustavalkoinen sisustus on ajaton klassikko, mikä tulee pysymään aina muodissa. Mustat tai muut tumman sävyiset keittiön kaapit luovat modernin ilmeen keittiöön. Musta sopii erinomaisesti myös puisen parketin kanssa. Tummien sävyjen avulla on mahdollista luoda lämmin sisustus.

Tästä löydät Valkoinen Harmaja blogin julkaisun mustavalkoisesta sisustuksesta. Julkaisussa ei puhuta keittiön sisustuksesta, mutta ideoita voi varmasti ammentaa kodin jokaiseen tilaan. 


5. Uniikki kattovalaisin

Kolme uniikkia teräksistä kattovalaisinta

Uniikki ja huomiota herättävä kattovalaisin tuo keittiön sisustukseen persoonallisuutta. Uniikki valaisin lisää keittiön visuaalista kiinnostavuutta. Valaisinta valittaessa tulee kuitenkin huomioida sen kyky valaista keittiö. Keittiön askareissa tarvitaan usein hyvä valaistus.

Tästä löydät julkaisun moderneista kattovalaisimista, jotka sopivat erinomaisesti keittiön sisustukseen.


6. Revittele väreillä

Keittion sisustus revittele vareilla

Väreillä on mahdollista luoda keittiöön kiinnostavia yksityiskohtia. Värikkäitä yksityiskohtia voi lisätä keittiössä mihin tahansa – Oikeat kohdat selviävät vain kokeilemalla. Väriä voi lisätä esimerkiksi kaappeihin, kodinkoneisiin tai koriste-esineisiin.


Veke tarjoukset 1

7. Leijuva ruokapöytä

Keittion sisustus leijuva ruokapoyta

Leijuva ruokapöytä on erinomainen vaihtoehto pieneen keittiöön. Leijuva ruokapöytä säästä tilaa ja tuolien säilyttämiseen kuluu sitä myös vähemmän. Leijuvaan ruokapöytään ei tarvita muuta kuin kohtalaisen kevyt puu- tai jokin muu levy ja tukevat kulmaraudat sen kiinnittämiseen. Leijuvalla ruokapöydällä on mahdollista luoda minimalistinen ja siisti keittiön sisustus.


8. Hylly säilytystilan lisäämiseksi

Keittion sisustus hylly scaled e1677151782548

Keittiössä ei voi olla liikaa säilytystilaa. Helppo keino säilytystilan lisäämiseksi on seinälle asennettavat hyllyt. Hyllyillä voi säilyttää esimerkiksi mausteita, keittokirjoja tai astioita. Pienellä suunnittelulla hyllyt on mahdollista lisätä tyylikkääksi osaksi keittiön sisustusta.

Tästä löydät erinomaisen artikkelin säilytystilan lisäämisestä keittiöön.


9. Taidetta seinälle

Seinäkoristeita abstrakteilla kuvilla

Taide sopii erittäin hyvin osaksi keittiön sisustusta. Seinälle voi ripustaa esimerkiksi tauluja tai koristelautasia. Taiteen avulla keittiöstä voi luoda persoonallisen ja oman näköisen tilan ruoanlaittoon


10. Rosoinen puinen pöytä

Keittion sisustus rosoinen poyta scaled e1677151844166

Rosoisella pöydällä voi tuoda fiilistä ja karkeutta keittiön sisustukseen. Puu sopii yhteen melkeinpä kaikkien värien kanssa, joten puinen pöytä on helppo saada sopimaan yhteen keittiön muuhun sisustukseen. Puinen pöytä on mahdollista valmistaa itse kohtalaisen pienellä vaivalla.

Täältä löydät erinomaisen julkaisun puupöydän valmistamisesta itse.


11. Pieni ruokailuryhmä

Keittion sisustus pieni ruokailuryhma scaled e1677151920729

Osaan keittiöistä on mahdollista sijoittaa pieni ruokailuryhmä ruokailua varten. Pyöreät pöydät sopivat erinomaisesti keittiöön, koska niillä voi maksimoida istumapaikkojen määrän. Jos pöytä toisaalta sijoitetaan huoneen seinää vasten, toimii neliskulmainen pöytä tässä tilanteessa paremmin.


Veke tarjoukset 1

12. Kodikkuutta hallitulla epäjärjestyksellä

Keittion sisustus hallitu epajarjestys

Onko tavoitteena luoda kodikas keittiön sisustus? Hallitulla epäjärjestyksellä on mahdollista luoda kodikas tunnelma. Keittiövälineet ja astiat voivat olla esillä avoimilla hyllyillä. Etuna on välineiden helppo löytäminen. Astiat ja välineet toki pölyttyvät helpommin. Kuvan keittiön värimaailma on ihanan valkoinen, mikä tekee siitä todella valoisan ja pirteän. Valkoinen ja luonnonvalo ovat tärkeä osa skandinaavista sisustusta.


13. Seinien maalaaminen lempivärillä

Mikro ja vaaleansininen seinä

Seinien maalaaminen omalla lempivärillä tekee tilasta kotoisan ja saa luo tilaan henkilökohtaisen tunnelman. Seinien maalaaminen on parin päivän työ, mutta sillä voi saada aikaan suuren muutoksen hyvään suuntaan. Oikeilla välineillä ja ohjeilla seinien maalaaminen on helppo tapa luoda itsensä tyylinen keittiön sisustus.

Tästä löydät erinomaiset ja kattavat ohjeet seinien maalaamiseen 


14. Tuoreita mausteita seinälle

Keittion sisustus mausteet seinalle scaled e1677150936543

Hauska tapa tehdä keittiöstä uniikki, on sijoittaa tuoreet mausteet seinälle. Mausteet ovat käden ulottuvilla ja mausteiden vihreä väri piristää keittiötä huomattavasti. Tätä uniikkia ratkaisua ei löydy useasta taloudesta.


15. Pannut ja kattilat roikkumaan

Kuparisia pannuja roikkumassa

Pannut ja kattilat voi liittää osaksi keittiön sisustusta ripustamalla ne seinälle. Tämä on visuaalisesti todella nätti ratkaisu, mutta se vähentää keittiön säilytystilaa huomattavasti. Tämä ratkaisu sopii keittiöihin, missä säilytystilasta ei ole puutetta.


16. Pirteät värit

Keittiö vaaleanpunaisilla seinillä

Pirteän keittiön sisustuksen voi luoda käyttämällä kirkkaita värejä. Kirkkaiden värien käyttäminen luo keittiöstä iloisen ja energisen paikan ruoanlaittoon. Tämä tyyli ei sovi jokaiseen talouteen, mutta tietyn tyylisille ihmiselle tämä on erinomainen ratkaisu osaksi keittiön sisustusta.


17. Kukkia

Vaalea keittiön sisustus

Kukilla voi tuoda keittiöön luonnonläheisyyttä, raikkaita tuoksuja ja silmäänpistäviä värejä. Kukkia voi säilyttää erilaisissa maljakoissa tai kukkaruukuissa. Kukat voi asettaa esimerkiksi keittiötasolle, ikkunalaudalle tai hyllylle.


18. Ruoka-aineet esille

Ruoka-aineita lasipurkeissa

Ruoka-aineet voivat toimia osana keittiön sisustusta. Ne voi sijoittaa läpinäkyviin astioihin ja astiat voi laittaa esille. Ruoka-aineiden laittaminen esille on käytännöllistä säilytystilan kannalta ja ne toimivat erinomaisesti kauniina osana sisustusta.


19. Pieni puu keittiöön

Keittion sisustus puu

Keittiön luonnonläheisyyttä voi lisätä pienellä puulla. Pieni puu tuo tilaan raikkautta ja tekee tilasta viihtyisän. Esimerkkejä pienistä puista, mitä voi käyttää osana keittiön sisustusta ovat jukkapalmu, kumiviikuna ja kastanjasutipuu.

Kuinka aloittaa keittiön sisustus?

Ensimmäinen askel keittiön sisustuksen aloittamisessa on määrittää tavoitteet keittiölle. Tärkeää on pohtia mitä välineitä keittiössä tarvitsee, kuinka paljon säilytystilaa astiat ja välineet vaativat ja minkälainen tunnelma omaan keittiöön sopisi. Muita asioita jotka tulee pitää mielessä aloittaessa keittiön sisustamista ovat tilan valaistus, budjetti, huonekalut, tilan teema ja tilan värimaailma. 

Keittiön sisustuksessa on tärkeintä luoda omaan kotiin sopiva tila ruoanlaittoon. Tilan tulee olla viihtyisä itselle ja perheelle, joten muut eivät voi tehdä kaikkia päätöksiä puolestasi. Sisustaminen vaatii paljon suunnittelua, mutta sen on hauskaa ja palkitsevaa, kun sen tekee huolellisesti. Onnea täydellisen keittiön luomiseen!


FAQ

Kuinka luoda kodikas keittiön sisustus?

Tärkeää on tietää mitä itse keittiöltä tarvitsee. Keittiö kannattaa suunnitella vastaamaan juuri omia tarpeita, jolloin siitä tulee kodikas paikka ruoanlaittoa varten.

Miten valita värimaailma omaan keittiöön?

Keittiö on mahdollista luoda juuri sen väriseksi, kuin itse haluat. Värejä valitessa tulee kuitenkin huomioida niiden yhteensopivuus eheän kokonaisuuden luomiseksi. Värien yhteensopivuutta on helppo testailla väripyörän avulla.