Boho sisustus

Boho sisustus eli boheemi sisustus on luova ja vapaa sisustustyyli. Tavoitteena on luoda rento, vapaamuotoinen ja “epätäydellinen” kokonaisuus. Boho sisustukseen kuuluu usein pirskahteleva värien käyttö, rottinkiset huonekalut ja valoisa ilme. Tyylissä sekoitetaan useita eri aikakausia ja niiden tyylejä. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä, vaan tavoitteena on kotoisa ja persoonallinen koti. 

Boho sisustuksella on helppo tuoda oma persoona esiin. Rajoja on vähän ja luovuus saa kukoistaa. Tyyli on täydellinen vapaille sieluille ja rennosta ilmapiiristä nauttiville ihmisille. Boho sisustuksessa korostuu usein luonnonläheisyys.

Kuinka luoda boho sisustus omaan kotiin?

Näillä ideoilla ja vinkeillä ihana boho sisustus on on toivottavasti helpompi saavuttaa. Eikun sisustamaan!

1. Pirskahtelevat värit ja uniikit kuviot

Boho sisustus vareja ja kuvioita

Pirskahtelevat värit ja uniikit kuviot ovat osa boheemia sisustusta. Värejä voi käyttää täysin oman mieltymyksen mukaan. Värejä ja kuvioita valittaessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä niiden yhteensopivuus. Kaikki värit eivät välttämättä sovi toistensa kanssa. Jokaisella on oma värisilmä ja ainoastaan itse voi tietää mistä tykkää. Kannattaa valita omaa silmää miellyttävät värit. – Rajoja ei ole!

Täältä löydät väripyörän, jonka avulla voi testailla mitkä värit toimivat hyvin yhdessä.


2. Leikittelevä ja iloinen tila

Leikitteleva ja iloinen tila

Iloinen ja pirskahteleva tila on mahdollista luoda väreillä, tekstuureilla, koriste-esineillä, huonekaluilla tai vaikka valaistuksella. Boho sisustus on leikittelevää ja hauskaa. Tarkoituksena ei ole luoda minimalistista tai mahdollisimman siistiä kokonaisuutta. Ota ilo irti sisustaessa ja ole luova. Käytä juuri sellaisia sisustuselementtejä, joita haluat.


3. Seinätaide

Seinataide

Seinätaiteen avulla on helppo tuoda oma luovuus esiin. Seinätaide voi olla mitä vain, minkä seinälle saa laitettua. Seinätaidetta on kohtalaisen helppo luoda myös itse. Kannattaa aloittaa miettimällä mikä sopisi oman kodin seinälle. Seinätaide voi olla esimerkiksi ryijy, oma maalaus tai vaikka päähineet, mikäli niistä on innostunut.


4. Värikäs sohva

Boho sisustus varikas sohva

Värikäs sohva elävöittää tilaa roimasti. Sohvan värillä on mahdollista muuttaa koko huoneen tunnelma. Sohvia löytyy kymmenissä ja kymmenissä eri väreissä. – Niiden joukosta löytyy varmasti juuri se oikea kappale omaan kotiin. Yksi vaihtoehto sisustuksen aloittamiseen on hankkia juuri se täydellinen sohva ja jatkaa huoneen sisustamista sen ehdoilla. Näin sohvasta tulee huoneen keskipiste.


Veke tarjoukset 1

5. Vinyylisoitin

Boho sisustus vinyylisoitin

Tämä on esimerkki siitä, että boho sisustukseen kuuluu oman persoonan esiin tuominen. Mikäli harrastuksena on vinyylilevyjen keräily, voi sen tuoda esiin sisustuksessa. Kaikki harrastukset ja kiinnostuksen kohteet on mahdollista tuoda esille. Jos harrastuksena on maalaaminen, voi huoneen nurkkaan perustaa pysyvän maalauspisteen.


6. Kuviollisia huopia

Kuviollisia huopia

Huopia on aina hyvä olla, mikäli talven kylmät kelit pääsevät yllättämään. Kuviolliset huovat luovat kontrastia muiden huonekalujen kanssa. Huovat luovat myös kotoisan tunnelman.


7. Värikkäitä sohvatyynyjä

Boho sisustus varikkaat sohvatyynyt

Värikkäät sohvatyynyt ovat helppo ja halpa tapa elävöittää tilaa. Tyynynpäälliset ovat kohtalaisen halpoja ja niitä löytyy tuhansia erilaisia. Tyynynpäällisiä voi vaihdella oman maun mukaan. 


8. Rottinki, rottinki ja rottinki

Rottinkia rottinkia ja rottinkia

Rottinki kuuluu boho sisustukseen, kuin kala veteen. Rottinki on kestävä ja käytännöllinen materiaali. Huonekaluja, kuten tuoleja, jakkaroita, sohvia ja sohvapöytiä löytyy rottinkisina. Rottinkiset huonekalut ovat kevyitä ja helposti siirrettäviä.

Täältä voit lukea lisää rottingista materiaalina.


Veke tarjoukset 1

9. Huonekasvit

Viherkasveja

Viherkasvit ovat erinomainen tapa parantaa huoneen ilmanlaatua ja tuoda raikkautta sisustukseen. Ne ovat täynnä elämää ja luonnonvoimaa, ja niiden avulla huoneen ilmeestä saa juuri itselle sopivan. Viherkasveja hankkiessa on kuitenkin otettava huomioon huoneen valaistus sekä niiden huolellinen hoito. 

Täältä löydät Marttojen ohjeet viherkasvien valintaan ja hoitoon, mikäli ne eivät ole vielä tuttuja sisustuselementteinä.


10. Konjakinvärinen nahka sohva

Boho sisustus konjakinvarinen nahka sohva

Konjakinvärinen nahka sohva sopii erinomaisesti boheemiin tyyliin. Sen ympärille on helppo sisustaa ja nahka on helppohoitoinen materiaali.


11. Marokkolainen matto

Marokkolainen matto

Marokkolainen matto sopii täydellisesti boheemiin sisustukseen. Marokkolaisia mattoja löytyy tuhansia erilaisia. Marokkolaisissa matoissa on usein abstrakteja kuvioita, joita käytetään boho sisustuksessa.

Täältä löydät Stella Harasekin blogipostauksen marokkolaisen maton hankinnasta.


12. Fiilistä boheemilla peilillä

Boho peili 1

Boheemilla peilillä voi luoda huoneeseen ihanaa tunnelmaa. Boho-peilillä tarkoitetaan usein pientä pyöreää peiliä, jonka ympärillä on esimerkiksi rottinkisia koristeita. Boheemiin sisustukseen sopii kuitenkin useita erityylisiä peilejä, joista olemme luoneet listan.


13. Sänky lattialla

Boho sisustus sanky lattialle

Sänky lattialla on trendikäs ja moderni tapa sisustaa. Sängyn asettaminen lattialle tuo visuaalista tilaa, koska sänky vie vähemmän tilaa vertikaalisesti. Tämä sisustustyyli on lähtenyt alunperin liikkeelle Aasiasta ja on yleistynyt viimevuosina Länsimaissa. Sänky lattialla on hauska ja uniikki lisä makuuhuoneen sisustukseen.

Kuinka aloittaa boho sisustus?

Boheemi sisustaminen perustuu vapauteen ja luovuuteen. Aloittaa voi miettimällä mitä itse haluaa sisustukselta. Onko tarkoituksena luoda kodikas, uniikki tai vaikka mahdollisimman värikäs ja iloinen sisustus. Aloittaminen voi olla joskus vaikeaa, mutta toivottavasti näistä ideoista oli edes pieni apu. Boho sisustus sopii hyvin esimerkiksi olohuoneeseen ja työhuoneeseen.


FAQ

Mitä on boho sisustus?

Boheemi sisustus, eli boho sisustus, on luova ja vapaa sisustustyyli, jonka tavoitteena on luoda rento, vapaamuotoinen ja “epätäydellinen” kokonaisuus.

Onko boho tyylillä sisustaminen vaikeaa?

Ei ole. Boho sisustustyyli on hyvin vapaata ja luovaa. Tärkeää on tuntea oma maku ja selvittää mistä pitää. Oikeilla ideoilla ja vinkeillä boho sisustaminen on helppoa!